miércoles, 1 de diciembre, 2021  |  
73 delictes contra la seguretat viària en 2020 a Vila-real, més de la meitat per consum d’alcohol i drogues al volant  73 delictes contra la seguretat viària en 2020 a Vila-real, més de la meitat per consum d’alcohol i drogues al volant 

- 30 noviembre, 2020 -

La Unitat d'Atestats, formada per 12 agents, realitzarà noves campanyes de conscienciació durant aquest mes de desembre 73 delictes contra la seguretat viària en 2020 a Vila-real, més de la meitat per consum d’alcohol i drogues al volant 

70 van ser investigats i tres d’ells van resultar detinguts donada la gravetat dels fets. 

La Unitat d’Atestats, formada per 12 agents, realitzarà noves campanyes de conscienciació durant aquest mes de desembre. El segon tipus de delicte més usual és conduir sense posseir permís o llicència, li segueix la negativa a sotmetre’s a les proves d’alcohol i drogues. 

S’ha creat l’Oficina Tècnica d’Investigació de Sinistres Vials, amb l’objectiu de millorar l’efectivitat en la resposta a aquesta mena d’incidències de seguretat viària.

Castellón Información

La Policia Local de Vila-real ha comptabilitzat des de gener un total de 73 delictes contra la seguretat viària, segons es reflecteix en el balanç de la Unitat d’Atestats, dels quals 70 van ser investigats i tres d’ells van resultar detinguts donada la gravetat dels fets. Les dades d’aquest balanç constaten a més, tal com assenyala l’intendent de la Policia Local, Ramón Martínez, que més de la meitat dels delictes tenen com a causa principal el consum d’alcohol i drogues, amb un 50,68%, tot això malgrat les constants campanyes de conscienciació i l’increment dels controls per part del cos policial.

En segon lloc, se situen els delictes per conduir sense posseir permís o llicència, o havent esgotat tots els punts, que han suposat un 31,5% dels casos totals. La negativa a sotmetre’s a les proves d’alcohol i drogues suposa el 13,69% dels delictes de trànsit sancionats per la Policia Local en aquest 2020. L’estadística es completa amb altres delictes contra la seguretat viària amb menor incidència com conduir amb temeritat manifesta posant en perill la vida dels altres (2,7%) o abandonar un accident havent-hi ferits (1,3%).

L’intendent Ramón Martínez ha explicat que durant aquest mes de desembre, coincidint amb les dates nadalenques, es realitzaran diverses campanyes en relació amb el control d’alcohol i drogues, tant pròpies de l’Ajuntament de Vila-real com en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit. Aquestes campanyes es duran a terme per part de la Unitat d’Atestats, composta per 12 agents, formats específicament en matèria d’atestats i investigació d’accidents. Així mateix, recentment s’ha creat l’Oficina Tècnica d’Investigació de Sinistres Vials, amb l’objectiu de millorar l’efectivitat en la resposta a aquesta mena d’incidències de seguretat viària.

Penes per als delictes contra la seguretat viària

Finalment, des de la Policia Local han recordat les penes que comporten els principals delictes contra la seguretat viària que s’han registrat a la ciutat durant aquest any. Conduir sota els efectes de l’alcohol és un delicte quan se supera una taxa de 0,60 mil·ligrams per litre d’aire espirat o quan es condueix sota la influència d’alcohol i/o drogues. Les penes que estableix el Codi Penal van des de 3 a 6 mesos de presó, multa de 6 a 12 mesos, o treballs en benefici de la comunitat de 30 a 90 dies i, en qualsevol cas, la privació de conduir entre1 i 4 anys.

Per part seua, la persona que es negue a realitzar la prova d’alcoholèmia s’enfronta a una pena presó de 6 mesos a 1 any i privació del permís de conduir per temps superior a 1 any i fins a 4 anys. En el cas de conducció temerària, el Codi Penal determina penes de presó de 6 mesos a 2 anys i privació del dret de conduir per temps superior a 1 any i fins a 6 anys.

L’abandó d’un accident, quan no supose un delicte d’omissió del deure de socors, si els fets tingueren el seu origen en una acció imprudent del conductor, seran castigats amb la pena de presó de 6 mesos a 4 anys i privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors d’1 a 4 anys. Si l’origen dels fets que donen lloc a l’abandó fóra fortuït li correspondrà una pena de 3 a 6 mesos de presó i privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors de 6 mesos a 2 anys.

Finalment, conduir sense permís, haver sigut privat judicialment del mateix o mancar de punts es tipifica amb penes de presó de 3 a 6 mesos, o multa de 12 a 24 mesos, o treballs en benefici de la comunitat de 30 a 90 dies.

Whatsapp Telegram