Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 01:49

Prop de 500 veïns i veïnes s’acomiaden de les Festes de Santa Quitèria amb el Festival de la Paella

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 20 segundos

Noticias Relacionadas

Després de l’espectacle Operación Homenage, un castell de focs artificials als carrers Sant Pere i Drets Humans acomiadarà les festes

Castellón Información

El tradicional Festival de la Paella d’Almassora reunirà aquest migdia a prop de 500 comensals en la carpa del Recinte Fester per a acomiadar la setmana gran en honor a Santa Quitèria. El tret del castell de focs artificials a l’esplanada del carrer Sant Pere, previst per a les 20 hores, posarà fi a les festes patronals.

La cita gastronòmica, consolidada com a acte fix en la programació festiva, va tancar divendres passat el termini d’inscripció amb un total de 489 assistents, que acudiran hui a les 14 hores al multitudinari menjar sota la carpa de festes. L’entrada del veïnat coincidirà amb l’arribada de la reina de festes, María Gonell Esteve, i les seues dames d’honor, Nerea Montanos Sabiote i Alba Pesudo Luis, al Recinte Fester.

El festival, organitzat per la Junta Local de Festes, estarà amenitzat per la música del Trio Adrenalina durant tot el menjar i comptarà amb un parc infantil perquè els més xicotets puguen gaudir, també, d’aquesta especial jornada per a finalitzar les festes.

L’esdeveniment tindrà lloc després de celebrar-se la XX Trobada de Bolilleras al llarg del matí en el centre social Sant Felip. La quedada, organitzada per l’Associació Amas de Casa, començarà a les 10 hores i té com a fi “contemplar i gaudir d’un ofici artístic, antic i popular en el qual participen tant xiquets i xiquetes com veterans”, segons assegura l’alcaldessa del municipi, Merche Galí.

 width=A poques hores de posar el fermall final a les celebracions es disputarà una partida de pilota valenciana professional a les 17.30 hores en el Trinquet Municipal Antoniet d’Almassora, que va obrir les seues portes fa escasses setmanes. Adrían i Álvaro Gimeno s’enfrontaran en la nova pista a Diego d’Onda i Hilari en la modalitat de ‘escala i corda’.

A les 20 hores el veïnat gaudirà de l’espectacle Operación Homenage en la plaça Pere Cornell. Una vegada finalitzada l’actuació, els assistents així com la reina de dames i la seua cort d’honor es traslladaran als carrers Sant Pere i Drets Humans per a acomiadar la setmana gran d’Almassora amb el castell de focs artificials llançat per la pirotècnia Baldayo.

María Gonell i les seues dames diran adeu així a les festes patronals fins demà amb el retorn a les 9 hores de la imatge de la patrona a la seua capella. A la seua arribada al temple tindrà lloc el repartiment d’un esmorzar popular i, posteriorment, a les 12 hores la santa missa en l’ermita de Santa Quitèria.

 width=