Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 01:49

50.000 euros en ajudes directes per als locals d’oci nocturn de Vila-real tancats per la covid-19 

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 35 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcalde porta demà al Ple una proposta de modificació de crèdits per a accelerar les mesures de suport al sector, amb onze locals actius

Castellón Información/S.N.

Tal com va avançar aquest diari en octubre, Vila-real donarà un respir als locals d’oci nocturn, amb onze negocis actius, que porten des de març tancats per la pandèmia de la Covid-19. El Ple provarà demà, per la via d’urgència, la modificació de crèdits necessària per a crear la línia d’ajudes directes compromesa per l’alcalde, José Benlloch, en la reunió mantinguda amb el sector la setmana passada. D’aquesta manera, Benlloch accelera al màxim el pla de suport a l’oci i la restauració local per a ajudar-los a afrontar les conseqüències del tancament dels seus negocis per la pandèmia de la covid-19. La línia d’ajudes directes específica per al sector de l’oci nocturn comptarà amb 50.000 euros.

“L’oci constitueix un sector clau per a Vila-real i per a la seua diversificació. Un sector integrat principalment per autònoms i micropimes que ha vist minvada la seua activitat des de l’inici de la pandèmia, a conseqüència de les restriccions i tancaments adoptats tant pel Govern central com per la Generalitat”, recorda Benlloch. “Amb aquesta nova línia de 50.000 euros, volem donar almenys un respir a uns locals que estan passant greus dificultats i preservar el nostre teixit productiu del tancament del sector, que tindria també un efecte arrastre importantíssim en altres sectors productius”, agrega l’alcalde.

Benlloch: “És l’àrea d’activitat que més s’ha vist afectada per la pandèmia en haver de romandre tancada des del primer dia”

El primer pas per a poder concedir aquestes ajudes directes és habilitar en el pressupost vigent la partida necessària; per a això l’alcalde porta demà al Ple municipal, pel tràmit d’urgència, una proposta de modificació de crèdits que compta amb l’informe favorable tant de la Intervenció com del cap de l’Oficina Pressupostària. “Tal com ens vam comprometre amb els representants de l’oci i la restauració en la reunió que vam mantindre la setmana passada, accelerarem al màxim l’adopció de mesures de suport i alleujament al sector. I ho demostrem amb l’aprovació, a penes quatre dies després, d’aquesta dotació de 50.000 euros per a poder crear la línia de subvencions directes a l’oci nocturn, sens dubte l’àrea d’activitat que més s’ha vist afectada per la pandèmia en haver de romandre tancada des del primer dia”, incideix Benlloch. Una vegada habilitada la partida, l’alcalde i el regidor d’Economia, Xus Madrigal, consensuaran amb el sector les bases per a la distribució d’aquestes ajudes entre els negocis de l’oci nocturn de Vila-real. Aquest sector inclou establiments com discoteques, sales de ball, karaoke, bars de copes i pubs.

“Les mesures de distanciament físic i limitacions a la mobilitat dictades per les autoritats competents, necessàries i efectives per a controlar la transmissió del virus, tenen un enorme impacte en l’activitat productiva i el benestar de la ciutadania. Aquests efectes s’han deixat notar particularment sobre alguns sectors essencials per a l’economia que representen una important oportunitat de diversificació i dinamisme per al nostre actual projecte de ciutat del segle XXI, en el qual la ciutat compleix un paper d’espai de convivència i relació social”, detalla l’alcalde en la seua provisió.

A més de les ajudes directes a l’oci nocturn, l’alcalde va acordar una altra sèrie de mesures de suport a l’hostaleria local, en la reunió mantinguda dijous passat, juntament amb el regidor d’Economia i a representants de tots els grups municipals. La participació en el Pla Resistir de la Generalitat per a ajudar a autònoms i empreses afectades per la covid-19, el suport en la gestió d’ajudes, en col·laboració amb assessoriesi gestories de la ciutat, o labonificació de fins al 95% de l’impost de béns immoblesdels locals d’hostaleria i oci són algunes mesures anunciades. A més, es mantindrà l’exoneració de la taxa per ocupacióde via als locals amb terrassa i es crearà una taula de treball per a la dinamització del sector a través del pla Vila-real Renaix.