Noticias Castellón
jueves, 01 de diciembre del 2022 | Última actualización: 23:46

Dues medalles d'Enrique Giner passen a engrossir el Museu de Medallística de Nules

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 9 segundos

Noticias Relacionadas

Es tracta d’una medalla dissenyada pel mestre Enrique Giner amb la qual la Universitat de València va voler recordar la figura de Francisco Pérez Bayer.

El Museu de Medallística 'Enrique Giner' de Nules ha tornat a ampliar recentment el seu fons museístic amb la incorporació de dos noves medalles que ha donat l’àrea de Patrimoni Cultural de la Universitat de València.

En concret, es tracta d’una medalla dissenyada pel mestre Enrique Giner amb la qual la Universitat de València va voler recordar la figura de Francisco Pérez Bayer. Una persona que es va distingir per la seua generositat, segons prova la donació que va fer a la Biblioteca de la Universitat de València, en 1785, de tota la seua biblioteca composta per més de 20.000 volums i uns 200 incunables. En reconeixement per la seua donació, la Biblioteca Històrica li ha donat el seu nom a una de les seues sales de lectura.

Amb tot, el regidor de Museus, Guillermo Latorre, comenta al respecte que “aquesta nova donació és fruit del treball de col·laboració entre l’Ajuntament de Nules i la Universitat de València”, cal recordar que fa uns mesos la Universitat de València va donar també al Museu de Medallística “Enrique Giner” la medalla commemorativa del centenari del seu Laboratori d’Arqueologia.