Noticias Castellón
domingo, 25 de septiembre del 2022 | Última actualización: 19:23

Almassora taxa en 1,6 milions la compra del sòl per a la futura pantalla verda del Serrallo

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 19 segundos

Noticias Relacionadas

L’ajuntament convocarà a una reunió el mes vinent de juny a prop de 50 propietaris de sòl situat en l'emplaçament que acollirà el parc públic

Castellón Información

El departament d'Urbanisme d'Almassora estima en prop de 1,6 milions d'euros la taxació del sòl necessari per a executar la pantalla verda del Serrallo. Així ho han indicat els tècnics en l'última reunió entre departaments municipals per a valorar l'avanç dels fons FEDER de la Unió Europea en el municipi.

Després de conéixer la valoració tècnica, l'equip de govern de l'Ajuntament d'Almassora convocarà a una reunió el mes vinent de juny a prop de 50 propietaris de sòl situat en l'emplaçament que acollirà el parc públic del Serrallo per a frenar l'impacte sobre els habitatges de la costa nord. El consistori ha calculat en 73.404,86 metres quadrats la superfície necessària per a alçar la pantalla verda enfront del polígon industrial.

La reunió per a valorar l'avanç dels fons Feder a Almassora ha marcat el calendari immediat d'actuacions, que passa per la trobada amb els propietaris del sòl per a explicar-los de primera mà la valoració. La taxació distingeix dues quanties per a cada parcel·la: la que afecta únicament el preu del sòl i la que té en compte les edificacions, construccions i instal·lacions, així com les plantacions que alberga cada parcel·la, en cas d'haver-les.

Els tècnics municipals recorden que la major part dels 73.000 metres quadrats correspon a 18 parcel·les de sòl de naturalesa rústica fins a abastar una superfície de 61.000 metres quadrats. Els 12.000 restants estan dividits en xicotetes franges que corresponen fins a 34 finques de sòl urbà.

En la reunió tècnica convocada per l'alcaldessa, Merche Galí, el departament municipal d'Urbanisme ha recordat que les estimacions estan subjectes a la reglamentació vigent de la valorització de la Llei del Sòl. Un total de 1,6 milions d'euros permetrien adquirir la totalitat de la franja de terrenys que separa el polígon dels habitatges situats més al nord de la costa d'Almassora.

A més dels Feder, la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Transició Ecològica, ha decidit prioritzar a Almassora en la distribució dels fons europeus de reconstrucció amb la petició al Govern d'injectar pressupost europeu en aquesta barrera vegetal que actuarà com a pantalla acústica i visual entre les empreses i el veïnat.

“Citarem als propietaris a una trobada en els pròxims dies per a informals de tot el procés, que és un pas decisiu per a executar aqueixa zona verda que minimitze els efectes del polígon sobre la població”, segons la responsable del departament de Territori, Carmina Martinavarro. 

Un dron sobrevola els terrenys d’Almassora per estudiar la ubicació de la futura pantalla verda