Domingo, 15 de septiembre, 2019  |  
Vila-real mostra la seua devoció a sant Pasqual en el dia gran de les festes amb la santa missa pontifical i la Processó Vila-real mostra la seua devoció a sant Pasqual en el dia gran de les festes amb la santa missa pontifical i la Processó

- 17 mayo, 2019 -

L’homilia i l'espectacular mascletada a la Panderola han donat pas a una multitudinària desfilada que ha travessat els carrers de la ciutat Vila-real mostra la seua devoció a sant Pasqual en el dia gran de les festes amb la santa missa pontifical i la Processó

L’homilia i l’espectacular mascletada a la Panderola han donat pas a una multitudinària desfilada en honor a sant Pasqual en el dia gran dels festejos que ha travessat els carrers de la ciutat. La solidaritat també ha tingut protagonisme a la jornada BeeRRock Fest de la mà de l’Associació Conquistando Escalones

Castellón Información 

El 17 de maig és una data que tots els vila-realencs tenen grabada en la ment i és que és el dia del patró i es commemora amb magnificència. El matí ha començat amb la santa missa pontifical a la basílica de Sant Pasqual, presidida per l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Monsenyor Casimiro López Llorente, bisbe de la diòcesi de Sogorb-Castelló, amb la intervenció de la Coral Sant Jaume, Veus de Cambra, Orquestra Supramúsica i Unió Musical La Lira, que han interpretat la missa solemne dedicada a Vila-real del mestre Rafael Beltrán, amb l’assistència de la reina de les festes, dames de la ciutat i autoritats, presidides per l’alcalde, José Benlloch.

Una tradició també molt arrelada per a commemorar aquest dia ha sigut la mascletada del dia de Sant Pasqual, a la plaça de la Panderola, a càrrec de la Pirotècnia Martí que la reina i dames han pres amb molta emoció i nervis.

La processó en honor al patró ha pres a la vesprada el relleu dels actes religiosos dedicats a retre homenatge i devoció al patró i és que a les 18.30 ha eixit des de la plaça de Sant Pasqual i ha travessat els carrers Mare de Déu de Gràcia, Bayarri, Sant Roc, Sant Antoni, Cervantes, plaça Major, plaça de la Vila, Major Sant Jaume, Raval de Sant Pasqual i plaça de Sant Pasqual on ha tornat. Com podia ser d’una altra manera, el volteig i repic manual de les campanes de la basílica pel grup d’Amics de les Campanes de Sant Pasqual ha posat la música a aquest especial dia.

Vesprada solidària de la mà de Conquistando Escalones

Sota la premisa ‘1 cervesa = 5 minuts d’investigació mèdica’ aquesta vesprada s’ha celebrat la 5a edició del solidari Beerrock Fest al pati del Col·legi Escultor Ortells organitzat per l’Assocació Conquistando Escalones. Un esdeveniment que és ja quasi tradició en festes de la ciutat i que té un caràcter solidari, atés que tots els beneficis obtinguts van per a la investigació mèdica de la Distròfia Muscular de Cintures 1F i el VIH.

El cartell el formen algunes de les bandes més capdavanteres de la província de Castelló, com són: El Chamuyo, Ruth Baker Band, La Malavida i Enfields. El festival s’allargarà fins a la mitjanit, l’entrada és gratuïta i hi haurà estands de cervesa artesana i de menjar casolà i un altre tipus de begudes per als menys amants del llúpol i l’ordi.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *