Martes, 31 de marzo, 2020  |  
Unides Podem de Castelló reclama al Govern central que paralitze les activitats econòmiques no essencials Unides Podem de Castelló reclama al Govern central que paralitze les activitats econòmiques no essencials

- 26 marzo, 2020 -

La confluència política anima a denunciar a les empreses que incomplisquen les actuals mesures de contingència Unides Podem de Castelló reclama al Govern central que paralitze les activitats econòmiques no essencials

La confluència política anima a denunciar a les empreses que incomplisquen les actuals mesures de contingència

Castellón Información

El grup de Unides Podem de Castelló reclama al Govern central que ordene una paralització de l’activitat econòmica no essencial per a contindre al coronavirus. Considera que ara s’ha de prioritzar la salut i les cures de la població, apel·la a la responsabilitat de les empreses i insta a denunciar els incompliments de les mesures de contingència de salut laboral. Així mateix, advoca per impulsar una renda bàsica d’emergències per a la ciutadania que s’ha quedat sense ingressos.

“Fins hui el Consell de Ministres ha començat a obrir un escut social per protegir al país de les conseqüències del coronavirus, i estem avançant pel bon camí. Però necessitem anar més enllà i suspendre tota activitat econòmica no essencial i minimitzar així els riscos de contagis”, explica el portaveu de Podem-EUPV a l’Ajuntament de Castello, Fernando Navarro, que agrega que ” a més, necessitem també que s’aprove una Renda Bàsica d’Emergència per cobrir també a totes les persones que hui estan sense ingressos perquè tot el país es puga concentrar en combatre el virus i ningú s’haja de preocupar de com sobreviure al dia següent.

Des de Podem-EUPV subratllen que les instruccions del Ministeri de Treball pel decret de l’Estat d’Alarma obliga les empreses a prendre mesures enfront dels contagis i anima als treballadors a alertar a les autoritats laborals i sindicats quan consideren que la seua salut està en risc.

La formació d’esquerres demana a l’Administració central que faça un pas més en l’Estat d’Alarma i que obligue a parar l’activitat a les empreses el servei de les quals no és essencial en el combat contra la pandèmia.

Unides Podem de Castelló defensa l’aprovació immediata d’una renda bàsica d’emergència a fi de donar cobertura a la població que manca d’ingressos en l’actual estat d’emergència sanitària. Recorda, a més, que el Govern ha aprovat un pla de xoc social per a ajudar a treballadors i empreses mentre es prolonga la crisi sanitària. Així, ressalta que els empleats afectats per Expedients de Regulació d’Ocupació Temporal (ERTEs) impulsats a causa de l’emergència sanitària tenen garantit el cobrament de la prestació i el temps consumit d’atur no comptarà com gastat. A més, incideix en què el Ministeri de treball paralitzarà aquells ERTEs que s’intenten promoure per causes alienes a la crisi sanitària com a manera d’assegurar el retorn als seus llocs de treball. Afig, d’altra banda, que els autònoms també cobraran una prestació per tancament d’activitat o una caiguda d’ingressos del 75%.

Unides Podem reitera que per al dia després de la crisi sanitària treballarà per a impulsar un pla econòmic expansiu que esperonen la recuperació econòmica i garantisquen “que no es deixa a ningú arrere”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *