Viernes, 26 de abril, 2019  |  

- 11 septiembre, 2018 -

Jaume Segura, Regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Nules Deia una famosa cantautora: “Què volen aquesta gent…?”. Això ens preguntem nosaltres contínuament del partit de... Què volen aquesta gent?

Jaume Segura, Regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Nules

Deia una famosa cantautora: “Què volen aquesta gent…?”. Això ens preguntem nosaltres contínuament del partit de l’oposició en el nostre ajuntament.

La cultura ha de ser un espai d’unió i no ha de ser emprada per a crear polèmica gratuïta. Des de l’Ajuntament de Nules, i amb la intenció de donar un espai a diferents tipus d’expressions artístiques, es va decidir autoritzar la realització d’un mural en un espai del poble. Aquesta és una mostra d’art urbà cada vegada més present en molts pobles. Ens pot agradar més o menys, però no hauria de ser un motiu recurrent per a l’enfrontament.

L’Ajuntament va deixar llibertat a l’autor d’expressar-se en un mural on es fa una reflexió sobre el poder de la cultura d’un poble i es fa una crítica a la repressió. Va ser el mateix consistori el que va demanar, de manera immediata, la retirada d’un símbol que va considerar que no tenia cabuda en eixe context.

El PP de Nules sembla que no està mai content. Això, o no entenen el que passa. Primer es va queixar de l’aparició del símbol de l’esvàstica en el mural, un símbol propi del feixisme i que clarament no representa els demòcrates. No entenem com els pot molestar la crítica al feixisme com a règim antidemocràtic. Algú sabrà per què.  Després es va queixar de la retirada de la bandera espanyola, que també hi apareixia i que l’Ajuntament va demanar que s’esborrara en considerar que no corresponia la seua aparició, segons el significat del conjunt del mural.  Doncs, això també els ha molestat.

La cultura és un bé de la societat que combat la ignorància que és aprofitada per aquells que  fan tot els possibles per a tindre un poble sense capacitat de crítica. Esperem que els nostres veïns i veïnes no es queden només amb les paraules dels qui no s’informen ni pregunten abans de parlar, i jutgen tan sols els fets.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *