Jueves, 16 de julio, 2020  |  
La Federació Coordinadora de Muixerangues ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura La Federació Coordinadora de Muixerangues ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura

- 3 septiembre, 2019 -

La subvenció, que naix de la Conselleria de Cultura, ascendeix a una quantitat total de 45.000 euros La Federació Coordinadora de Muixerangues ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura

 

La subvenció, que naix de la Conselleria de Cultura, ascendeix a una quantitat total de 45.000 euros 

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà ha entrat hui per la porta de la Casa dels Caragols acompanyat pel president de la Federació Coordinadora de Muixerangues, Enric Sorribes i el Director de l’Institu Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos. El motiu d’aquesta visita és la signatura del primer conveni de col·laboració que s’efectua entre la Conselleria de Cultura i la Federació de Muixerangues. El conseller no ha dubtat un segon en mostrar el seu orgull per la signatura: “Estem molt contents, hui, és un dia històric: per primera vegada, la Conselleria dona suport de forma explícita mitjançant un conveni al món muixeranguer”.

Tàrsila Galdón/Castellón Información

També s’hi ha pronunciat el president de la Federació Coordinadora de Muixerangues, qui ha assegurat que valora molt “positivament” aquesta iniciativa. És més, el president de la federació, ja ha adelantat en què es destinarà aquesta subvenció. “Aquesta ajuda es destinarà a les activitats pròpies de la federació, sobretot tot allò que tinga a veure amb seguretat, coordinació, promoció i difusió de la muixeranga”.

conveni muixerangues ivc

El motiu pel qual aquest conveni s’hi ha celebrat a Castelló, segons paraules del Conseller, és que el món muixeranguer ha demostrat que s’està “recuperant d’una manera molt forta”. De fet, el conseller ha manifestat que en Castelló, especialment, les colles s’hi estan fent realment populars: “Per això hem volgut signar-ho aci, amb el seu president, per a donar suport i marcar eixa línia que cal continuar”.

A més a més, Vicent Marzà ha volgut reconèixer aquest creixement a la federació de muixerangues i ha assegurat que no hi ha hagut cap conveni abans perquè fa relativament poc que existeix la federació. Concretament, la federació, que compta amb un total de 21 colles, va estar creada en 2018, a Algemesí. Així doncs, Marzà no es cansa d’assegurar que el món muixeranguer és un “dels primers testimonis culturals de la Comunitat Valenciana”.

El seu president també ha assegurat que el món muixeranguer creix dia a dia, i que tenen en totes les comarques hi ha, almenys, una colla: “i ara, n’estan sorgint més”, conclou el president amb orgull. El conseller Marzà reconeix aquesta pujada del món muixeranguer i matisa que tots els convenis representen el conjunt del territori: “com per exemple la federació de societats musicals o la federació de folklore i balls regionals”, ha insistit.

Signatura conveni Muixerangues 02

Al finalitzar l’acte, el conseller Marzà també s’hi ha referit a eixos 2000 nens que entren a l’escola en les seues noves instal·lacions. El conseller també ha tingut unes paraules per al centre escolar de Vila-real, Escultor Ortells. Aquest centre ha sofrit aquest estiu unes obres degut a la detecció d’aluminosis. Així doncs, el conseller ha volgut fer una crida a la tranquil·litat i ha assegurat que el centre ja es troba en perfectes condicions i que els nens tornaran a la seua escola.

Per altra banda, Marzà explica que són 7 els centres escolars nous que s’inauguren. A més a més, també ha explicat que Conselleria ha destinat almenys mil milions d’euros al Pla Edificant: “Continuarem en les obres de la resta de centres educatius amb el pla Edificant”, ha seguit valorant Marzà.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *