sábado, 31 de octubre, 2020  |  
L’obra iraniana ‘Tanafos’ s’alça amb el 21é Cineculpable amb doblet a Millor Curtmetratge i Direcció L’obra iraniana ‘Tanafos’ s’alça amb el 21é Cineculpable amb doblet a Millor Curtmetratge i Direcció

- 30 noviembre, 2018 -

‘9 passos’ suma a la seua preselecció als Goya el Premi Manuel Villarreal i ‘Les 7 Llums’ el de Millor Curt en Valencià L’obra iraniana ‘Tanafos’ s’alça amb el 21é Cineculpable amb doblet a Millor Curtmetratge i Direcció

‘9 passos’ suma a la seua preselecció als Goya el Premi Manuel Villarreal i ‘Les 7 Llums’ el de Millor Curtmetratge en Valencià 

Castellón Información

La nit va anar de doblets. Ho sap ben ‘Tanafos’, de l’iranià Farshid Ayoobinejad. Una història que transita en una fàbrica de pedra i que posa veu a una plantilla de treballadors desproveïda dels drets més bàsics. S’ha alçat amb els premis de Millor Curtmetratge i Millor Direcció en la gala que ha clausurat la 21ª edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real, Cineculpable, apadrinada pel Culpable 2018, l’actor toledà Federico Aguado. Una vetlada bressolada pel swing i inspirada en la parella de gánsters més famosa del cinema, Bonnie and Clyde -que ha posat rostre al cartell del certamen, obra de l’estudi EdA-, i en la qual no han faltat les sorpreses. Començant per la cuidada escenografia construïda per estudiants de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló. Ni els riures, amb les dues mestres de cerimònies: les actrius i humoristes Arantxa González i Xel Curiel (Comediants, de À Punt).

Els dos parells de les emblemàtiques ‘manilles’, símbol del festival, que posen rumb a Iran projecten el perfil internacional de Cineculpable. Els van seguir més. Altres cinc, fins a completar un palmarès dotat amb 7.800 euros. El públic va donar el seu vot a ‘Glitch’, de Marcos Cabotá. Una comèdia que aborda el frustrat sopar nadalenc de Nacho amb la seua família.

L’actriu Cristina Soria, protagonista de ‘Una noche con Juan Diego Botto’, una comèdia sobre parelles dirigida per Teresa Bellón i César F. Calvillo, es va alçar amb el guardó a Millor Interpretació Femenina. L’actor Víctor Ortega va fer el propi en la Millor Interpretació Masculina pel seu paper en ‘Gusanos de seda’, del barceloní Carlos Villafaina.

A la seua candidatura als Goya 2019, el curtmetratge ‘9 pasos’, de Marisa Crespo i Moisés Romera, va sumar anit un altre recolzament a la seua ascendent carrera en ser reconegut amb el Premi Manuel Villarreal al millor curtmetratge provincial. El thriller de ciència ficció ‘Les 7 Llums’, dirigit per Alberto Evangelio Ramos i protagonitzat pel ondense Víctor Palmero (La que se avecina, Física o Química) i la valenciana Paula Muñoz (Niños robados, Ángel o Demonio, L’Alqueria Blanca) va tancar el palmarès com Millor Curtmetratge en Valencià.

CINECULPABLE 2018_OFICIAL DIJOUS-9738

Els premis no van acabar ací. També va haver-hi esposes -patrocinades per Reciplasa i com a novetat enguany-, per als 29 alumnes i alumnes dels instituts Miralcamp, Fundació Flors i Broch i Llop de Vila-real que han participat en Cinexpress 2018. Els tres curtmetratges van poder veure’s anit en la gala. I amb ells, va arribar al públic el missatge instant al compromís veïnal per a mantenir una ciutat neta, verda i banderera del reciclatge arreplegat en els guions i les històries de les tres obres. Totes han parlat sobre aquesta temàtica en el marc del conveni de col·laboració subscrit per Cineculpable amb Reciplasa i la campanya Vila-real+Neta.

Una altra de les novetats de la nit la va posar la prèvia musical que va donar la benvinguda a la gala: la performance de l’associació Swing i AU! de Castelló a les portes del Auditori. Ja dins, el swing va seguir actuant com a fil conductor d’aquesta edició amb l’actuació de The Party Swingers, autora de la banda sonora del festival enguany: There will never be another you.

CINECULPABLE 2018_OFICIAL DIJOUS-9712

Amb el palmarès complet, Cineculpable tanca portes. De moment. Fins a 2019, culpables.

Palmarès Cineculpable 2018 

>Premi Millor Curtmetratge Secció Oficial (3.000 €) ‘Tanafos’ de Farshid Ayoobinejad.

>Premi ‘Manuel Villarreal’ al Millor Curtmetratge Provincial (1.500 €): ‘9 pasos’ de Marisa Crespo i Moisés Romera.

>Millor Direcció (600 €) Farshid Ayoobinejad per ‘Tanafos’

>Millor Interpretació Masculina (600 €) Víctor Ortega por ‘Gusanos de seda’

>Millor Interpretació Femenina (600 €) Cristina Soria per ‘Una noche con Juan Diego Botto’

>Premio del Público (900 €) ‘Glitch’ de Marcos Cabotá

>Millor Curt en Valencià (600 €) ‘Les 7 Llums’, d’Alberto Evangelio Ramos

Galeria

 

Google+
Whatsapp Telegram