Viernes, 29 de mayo, 2020  |  
Les associacions veïnals de Castelló destinen 250.000 euros a activitats amb una subvenció d’80.000 Les associacions veïnals de Castelló destinen 250.000 euros a activitats amb una subvenció d’80.000

- 17 octubre, 2019 -

La ciutat té registrades 800 entitats de les quals 32 porten la veu cantant de manera activa Les associacions veïnals de Castelló destinen 250.000 euros a activitats amb una subvenció d’80.000

La ciutat té registrades 800 entitats de les quals 32 porten la veu cantant de manera activa

El regidor de Participació Ciutadana, Francésc Mezquita ha presentat la segona edició de la Guia d’Associacions de Castelló, on es reuneixen les dades de les 800 entitats registrades a la ciutat; i la Guia d’Activitats de les Associacions Veïnals realitzades per 32 associacions veïnals. En l’actualitat se subvencionen aquestes activitats amb 80.000 euros, però són les pròpies associacions les que aconsegueixen que funcionen amb una inversió per la seua part de més de 250.000 euros.

EM/ Castellón Información

Rafa Mezquita Castelló 171019

L’Ajuntament de Castelló ha començat una campanya per a donar suport a l’associacionisme social de la ciutat, i impulsar a les Associacions veïnals.

Per a això, s’han iniciat tres accions com són: la publicació de la II edició de la Guia d’Associacions, La Guia de les activitats de les Associacions Veïnals, i la promoció de la figura dels veïns de la ciutat, amb la campanya ‘Els Associacions, el Cor del Nostre Poble’, com a elements integradors que posen el seu esforç al servei de la comunitat.

Segons les dades de què disposa a l’Ajuntament de Castelló, en el Registre de la ciutat hi ha censades entorn de 800 associacions. Es tracta d’un registre comú que integra associacions de tipologia molt diferent, i entre elles es troben les associacions veïnals.

La Guia d’Associacions pretén recollir les dades conegudes de totes aquestes entitats, els seus objectius i, en la mesura que s’han pogut contrastar les dades, la ubicació i contacte.

En aquest sentit, Francésc Mezquita ha reconegut, que no es disposa d’una informació completa entorn de les 800 associacions cessades. Unes perquè van canviar d’ubicació, unes altres perquè es van crear i després no responen a les dades que tenen d’elles… però s’ha optat per incloure-les a totes, amb la informació que es disposa en aquesta guia, per a fomentar l’associacionisme i el seu coneixement.

Paral·lelament, la Guia d’Activitats de les Associacions Veïnals, recull les activitats organitzades i propostes per aquests col·lectius, 32 en total. En aquest sentit, el regidor de Participació Ciutadana, ha assenyalat que l’Ajuntament subvenciona aquestes activitats amb 80.000 euros, una quantitat que es pretén incrementar de manera significativa. I no es tracta d’una despesa tan significativa quan les associacions gasten més de 250.000 euros per a dur-les a terme i proporcionen treball directe i indirecte a Castelló.

Les dues guies es poden baixar també d’internet en els següents enllaços:

Guia d’Associacions

Guia d’Activitats de les Associacions Veïnals

‘Els Associacions, el Cor del Nostre Poble’

Rafa Mezquita Castelló 171019

Finalment, dins del foment a l’associacionisme, el departament de Mezquita ha llançat també la campanya ‘Els Associacions, el Cor del Nostre Poble’, una iniciativa de la Fundació Horta Sud que omplirà els carrers de la ciutat de Castelló durant les pròximes setmanes. Aquesta acció s’emmarca dins de l’última campanya de promoció de l’associacionisme de la fundació i s’ha desenvolupat amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

La campanya es compon de cinc dissenys en els quals es mostra com les associacions generen llocs de treball, fomenten la cultura i les tradicions, l’educació, la igualtat en la diversitat i valors com la solidaritat. Amb aquesta acció “aspirem a comunicar de manera amena el paper fonamental de les associacions i a recordar a la ciutadania les millores socials que la seua acció ha permés gràcies a l’esforç, la il·lusió i el compromís de milers de persones”, ha assegurat Mesquita.

Rafa Mezquita Castelló 171019

És per això que un dels objectius fonamentals de la Regidoria de Participació i d’aquesta campanya -les il·lustracions de la qual han sigut realitzades pel dissenyador valencià Alejandro Esteller i l’estudi Bueno.Good Brands, és reconéixer totes les persones que treballen dia en dia darrere una associació de manera desinteressada i que amb el seu treball contribueixen a la transformació social.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *