Lunes, 14 de octubre, 2019  |  
El I Congrés Internacional Drets de Xiquetes i Xiquets i Cultura de Pau arrenca per parlar de l’educació El I Congrés Internacional Drets de Xiquetes i Xiquets i Cultura de Pau arrenca per parlar de l’educació

- 19 junio, 2019 -

L'UJI acull aquesta conferència organitzada per ILEWASI i la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau El I Congrés Internacional Drets de Xiquetes i Xiquets i Cultura de Pau arrenca per parlar de l’educació

L’UJI acull aquesta conferència organitzada per ILEWASI i la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau

Castellón Información

El I Congrés Internacional Drets de Xiquetes i Xiquets i Cultura de Pau reuneix a l’UJI persones de més de 20 països diferents. El Congrés, que s’iniciava hui, ha estat organitzat per ILEWASI i la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau. El principal objectiu d’aquest esdeveniment és tractar temes innovadors per a contribuir a les cultures de pau com són la imaginació, la creativitat, la vulnerabilitat, l’educació per la pay o bé, la transformació pacífica de conflictes.

Begoña Ramos

La inauguració ha estat a càrrec de la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez, la directora del congrés, Sofia Herrero i la directora d’ILEWASI, Begoña Ramos. El congrés ha presentat una marca molt intercultural, atès que els assistens provenen de més de 20 països diferents com ara: Eslovàquia, Jordània, Ucraïna, els Estats Units, la Xina, Àustria, Veneçuela, Guatemala o Mèxic, entre altres. Per la seua banda, la vicerectora ha volgut destacar que la universitat està compromesa en formar part en l’educació per la pau i ha manifestat: “No sols ha de ser part d’una educació formal, sinó també informal a través de famílies o associacions. Tota la societat té responsabilitat”.

Per altra banda, Sonia Paris, directora de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau ha abordat el tema de la creativitat relacionada amb la cultura de pau per destacar la importància de la metodologia en l’educació per a fomentar la creativitat. Així doncs, la directora ha assenyalat que s’hauria de passar d’un model on s’estableix una jerarquia molt diferenciada entre professorat i estudiantat a un model més dialògic i participatiu. «La pedagogia dialògica ens permet introduir noves metodologies, donar valor i considerar la veu de l’estudiantat, així com introduir nous continguts relacionats amb la pau», ha apuntat Paris.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *