Domingo, 21 de enero, 2018  |  
Borriana celebra el tradicional Ecce Homo amb la incorporació, enguany, de la Fira del Começ Borriana celebra el tradicional Ecce Homo amb la incorporació, enguany, de la Fira del Começ

- 12 octubre, 2017 -

Durant tota la jornada centenars de persones visitenles instalacions ambulants i es plena de gom a gom Borriana celebra el tradicional Ecce Homo amb la incorporació, enguany, de la Fira del Começ

Durant tota la jornada centenars de persones visitenles instalacions ambulants i es plena de gom a gom 

Castellón Información

La tradició a Borriana d’aprofitar el dia festiu del 12 d’octubre per a visitar tant l’Ermita de l’Ecce Homo que es manté oberta durant la jornada, com el mercat ambulant en el qual tradicionalment els xiquets i xiquetes de la ciutat es fan amb joguets de tot tipus, ha crescut enguany amb la celebració de la primera Fira de l’Ecce Homo del Comerç de Borriana, que ha tingut lloc des de les deu del matí en el carrer Almessies, just al costat del mateix camí on té lloc el mercat ambulant.

Fira Ecce Homo Borriana

 

Fins a allí s’han desplaçat tant l’Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, com diversos regidors i regidores entre els quals es trobava la de Comerç, Maria Romero, qui ha comentat que “una nova col·laboració entre la Federació de Comerç de Borriana i l’Ajuntament ha fet que es puga celebrar aquesta primera edició de la Fira que creiem que és perfecta per a complementar la tradició de centenars i centenars de borrianencs i borrianenques que durant la jornada s’acosten fins al Camí de l’Ecce Homo per a viure el dia festiu”.

Fira ecce homo borriana

Tal com explica la tradició, va anar en aquest mateix dia de l’any 1787 quan en la partida del Rovellat de Borriana, un agricultor va trobar la imatge de l’Ecce Homo mentre treballava. Després de la construcció de l’ermita, es va convertir en un lloc habitual de peregrinació per a aquelles persones que desitjaven sanar algunes malalties o esperaven la protecció. Avui, desenes i desenes de persones han tornat a acudir a l’ermita per a dipositar un ciri i posteriorment recórrer els gairebé dos quilòmetres de camí en els quals se situen les parades de, especialment, joguets. Encara que la tradicional pilota de cuir amb el fil que permet el moviment de jo-jo entre la mà i el terra que durant anys va ser el millor regal del dia per a xiquets i xiquetes, haja sigut substituïda per tot tipus de joguets i entreteniments molt més moderns, segueix sent un dia molt especial per als més xicotets de la ciutat. Encara així, s’han pogut escoltar diversos xiulets que durant anys també era la tradicional compra.

En canvi, amb la primera edició de la Fira de l’Ecce Homo del Comerç de Borriana s’ha volgut “augmentar eixa oferta comercial durant el dia, ja que centenars de persones s’acosten fins a la zona i des de la Federació i la Regidoria vam creure que era una gran oportunitat perquè els establiments locals pogueren traure al carrer i acostar a la seua clientela els productes que habitualment dispensen en les seues tendes i comerços”. A més, l’oferta es completava, pensant precisament en els més xicotets, amb diverses activitats i tallers que durant la jornada han entretingut a tots i totes les que per la Fira passaven.

 

Ecce Homo Borriana

Google+
Whatsapp Telegram

No hay comentarios por el momento.

Se el primero en dejar un comentario abajo.

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *