Lunes, 19 de agosto, 2019  |  
El consum de llum en vies públiques d’Almassora cau un 17% en un any amb un estalvi de 70.000 euros El consum de llum en vies públiques d’Almassora cau un 17% en un any amb un estalvi de 70.000 euros

- 7 febrero, 2019 -

La localitat renova l'enllumenat de 20 anys d'antiguitat per energia eficient amb fons Feder El consum de llum en vies públiques d’Almassora cau un 17% en un any amb un estalvi de 70.000 euros

La localitat renova l’enllumenat de 20 anys d’antiguitat per energia eficient amb fons Feder

Castellón Información

El departament d’Enginyeria municipal d’Almassora ha constatat un descens de més de 70.000 euros en la factura de la llum gràcies a la implantació d’enllumenat eficient subvencionada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). Els 235.362,25 euros cofinançats per la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora situen a la localitat entre les quals més han retallat el seu consum a nivell provincial gràcies a la substitució dels equips obsolets de 20 anys d’antiguitat.

En aquest sentit, les dades que aporten els tècnics municipals apunten a un descens per damunt dels 440.000 quilowatts (kw) en 2018 enfront del consum registrat en 2017, una circumstància vinculada a la implantació d’equips de baix consum en polígons, substitució per leds en el barri antic i renovació dels equips més antics.

Per tot això, la comissió de seguiment de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (Edusi) va sol·licitar a final d’any el reembossament del 50% dels 235.362,25 euros invertits aquest projecte d’eficiència energètica. En concret, Almassora ha sol·licitat a la Unió Europea que transferisca a la seu municipal els 117.681,125 euros que li pertany per la subvenció aprovada en el seu moment sota l’epígraf “Una manera de fer Europa”.

“La instal·lació d’enllumenat publique actual a Almassora té una antiguitat aproximada de 20 anys”, ha recordat l’alcaldessa, Merche Galí, “i en aquest temps la tecnologia ha avançat en llaures a la consecució d’una eficiència energètica que se centra en dues línies d’actuació: led i equips electrònics”, ha especificat la primera edil.

Tal com refereix el projecte aprovat per la Unió Europea, Almassora ha apostat per la substitució de lluminàries amb equips ferromagnètics i llums de vapor de sodi alta pressió per lluminàries amb tecnologia led en les avingudes i accessos de la població i en el centre històric de la Vila.

D’altra banda, la substitució dels equips ferromagnètics i llums de per equips electrònics, amb corbes de regulació de potència i llums d’halogenurs metàl·lics amb una potència elèctrica menor, sense canviar les lluminàries, és l’adoptada per als polígons industrials. El projecte també s’estendrà a la platja i al nucli urbà com a solució eficient i exemple de bones pràctiques en la gestió municipal.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *