Viernes, 3 de julio, 2020  |  
El Servei d’Informació i Atenció Ciutadana d’Almassora estarà actiu aquest divendres i el dilluns El Servei d’Informació i Atenció Ciutadana d’Almassora estarà actiu aquest divendres i el dilluns

- 9 abril, 2020 -

Estarà obert de 9 a 13 hores per a assumir, per telèfon, les gestions de l'emergència de la crisi sanitària pel Covid-19 El Servei d’Informació i Atenció Ciutadana d’Almassora estarà actiu aquest divendres i el dilluns

Estarà obert de 9 a 13 hores per a assumir, per telèfon, les gestions de l’emergència de la crisi sanitària pel Covid-19

Castellón Información

El Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) de l’Ajuntament d’Almassora obrirà demà, Divendres Sant, i el Dilluns de Pasqua en horari de 9 a 13 hores per a assumir, per telèfon, les gestions de l’emergència derivada de la crisi sanitària. A més, ha habilitat un espai en la recepció del consistori per al lliurament dels certificats electrònics perquè la ciutadania puga recollir-los i sol·licitar les diferents ajudes de les administracions i la tramitació de ERTE.

A causa dels tràmits electrònics que tant autònoms com persones afectades pels expedients d’ocupació han d’efectuar per a sol·licitar les ajudes establides mentisques dure l’estat d’alarma, l’Ajuntament ha previst que, en tant es mantinga l’actual situació, qualsevol veí interessat a obtindre un certificat electrònic (signatura digital) podrà sol·licitar-lo a través del correu e-ajuntament@almassora.es seguint una sèrie d’instruccions.

Haurà d’indicar el seu compte de correu electrònic, nom i cognoms, adreça, codi postal i localitat, telèfon i número de DNI/NIE. A més ha d’adjuntar aquest últim document. El SIAC es compromet a resoldre totes les peticions rebudes l’endemà de la recepció del correu electrònic. Les persones interessades hauran de passar pel SIAC entre les 12h i les 13h de l’endemà a la seua petició a signar i recollir el seu certificat electrònic, per a això és imprescindible que es personen en el SIAC (mai un representant o mandatari) amb el seu document d’identificació (DNI/NIE/…) original.

Cal recordar que l’obertura extraordinària respon a serveis mínims per a donar cobertura a la totalitat de la població malgrat ser festiu en la població. El consistori recorda que cal telefonar al 964560001 per a realitzar tots els tràmits per telèfon. En el cas del certificat digital, l’accés a les oficines serà d’un en un. Totes les persones hauran d’esperar al carrer mantenint la distància de seguretat i un ciutadà no podrà accedir al SIAC fins que l’anterior no haja eixit de les instal·lacions.

D’igual forma, els Serveis Socials funcionaran en horari de 8 a 19 hores en el telèfon 964550090 durant tota la Setmana Santa per a atendre les emergències derivades de la crisi per la pandèmia.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *