Miércoles, 24 de julio, 2019  |  
Almassora projecta un programa per al seguiment de tractaments en malalts crònics Almassora projecta un programa per al seguiment de tractaments en malalts crònics

- 7 enero, 2019 -

La iniciativa forma part del Pla Municipal d'Inclusió i s’adreçarà a persones majors i col·lectius vulnerables Almassora projecta un programa per al seguiment de tractaments en malalts crònics

La iniciativa forma part del Pla Municipal d’Inclusió i s’adreçarà a persones majors i col·lectius vulnerables

Castellón Información

La regidora de Serveis Socials, Diana Belliure, presentarà aquest dilluns en comissió informativa el Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social (PMICS), el qual vertebrarà els diferents programes d’aquest departament per als pròxims anys. Una de les actuacions incloses en l’estratègia – la qual començarà a aplicar-se després de la seua aprovació per part del ple municipal- és la creació d’un programa de seguiment que garantisca que les persones malaltes pertanyents a col·lectius vulnerables segueixen els tractaments prescrits pels metges.

“És un problema que afecta especialment les persones majors, un col·lectiu que pot oblidar seguir o que segueix incorrectament les pautes marcades pel personal sanitari”, ha destacat l’edil per a qui aquesta iniciativa “va més enllà de la intervenció mèdica i ens permet garantir que les condicions de vida i l’entorn dels pacients amb els quals actuem són els adequats per al seu benestar”.

L’edil també ha avançat que per a l’activació d’aquest servei, el consistori preveu comptar amb la implicació de les farmàcies, a les quals facilitarà la implantació d’un sistema que “generarà avisos si detecta abandonament o falta de constància en els tractaments”. Posteriorment, personal tècnic de Serveis Socials contactarà amb les persones afectades i s’assegurarà que reprenen la medicació o els hàbits recomanats pels metges.

L’àrea de la salut és un dels pilars del PMICS que Almassora començarà a aplicar pròximament. No en va, l’equip de govern prioritzarà la creació d’una taula per la dependència, a la qual convocarà trimestralment a tots els agents implicats en la cura de les persones dependents. Les residències i centres del dia del municipi, a més de les entitats que realitzen serveis de transport, formaran part d’aquest organismes la direcció dels quals ostentarà Serveis Socials.

Cal destacar que l’elaboració del PMICS d’Almassora s’ha basat en la creació de meses sectorials en les quals han participat 75 persones, entre integrants d’associacions, centres sanitaris i personal tècnic, durant prop de dos mesos. Per tot això, Belliure ha agraït “l’immens esforç realitzat perquè els serveis a les persones guanyen en qualitat i en efectivitat a Almassora” i perquè “retallem en allò que mereix ser retallat: les situacions de pobresa i desigualtat”.
En aquest sentit, l’eliminació de la pobresa entre les dones és un altre dels objectius fonamentals del pla, el qual marcarà les accions a seguir per a evitar la discriminació laboral i social, especialment entre les víctimes de violència de gènere. Serveis Socials també prestarà especial atenció a les filles i fills d’aquestes dones, a fi d’evitar que adopten pautes de comportament que desemboquen en exclusió social.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *