Sábado, 6 de junio, 2020  |  
Almassora regularà el funcionament dels casals en 2020 per a afavorir la convivència ciutadana Almassora regularà el funcionament dels casals en 2020 per a afavorir la convivència ciutadana

- 21 septiembre, 2019 -

El consistori aconsegueix l’acord veïnal per a horaris, aforament i seguretat i s’obrirà un registre perquè les penyes s’inscriguen Almassora regularà el funcionament dels casals en 2020 per a afavorir la convivència ciutadana

El consistori aconsegueix l’acord veïnal per a horaris, aforament i seguretat i s’obrirà un registre perquè les penyes s’inscriguen

Castellón Información

El Consell Municipal d’Associacions Veïnals d’Almassora s’ha reunit aquesta setmana per a tancar l’esborrany de la modificació de l’ordenança de convivència ciutadana que permetrà regular el funcionament dels casals en 2020. L’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Participació Ciutadana, María Luisa Renau, van presidir el fòrum al qual van assistir amb representants de la platja, Fátima i la Vila, entre altres districtes.

L’acord amb les parts, que ha sigut molt llarg en el temps per les postures inicials molt polaritzades, permetrà elevar al ple la modificació de l’ordenança abans que acabe l’any per a estrenar els canvis a partir de 2020”, segons Galí. D’aquesta forma, l’Ajuntament obrirà un registre imprescindible, més estricte que l’actual, perquè tots els casals es registren i aporten les seues dades, a més de complir “uns requisits mínims”.

En aquest sentit, Participació Ciutadana i Alcaldia han acordat amb les parts la comunicació de quines penyes estan en funcionament, on estan situades, en quin lloc desenvolupen la seua activitat i sol·licitar-los que complisquen unes mesures mínimes però necessàries com un aforament màxim, que tinguen un extintor d’incendis i un lloc adequat per a tirar el fem i així no embrutar el carrer.

Una de les parts més reclamades pel veïnat per a acabar amb les molèsties pels sorolls ha sigut el consens dels horaris d’obertura. Galí ha defensat que “aquesta problemàtica que compartim amb molts altres municipis ens porta a defensar que tots podem conviure perfectament si som respectuosos”, de manera que el nou esborrany diferenciarà uns horaris per als períodes de festes i uns altres més estrictes per a la resta de l’any, que és el moment en què més queixes rep l’Ajuntament per les molèsties.

Els residents, sobretot els del barri antic, reclamen un control més estricte en l’activitat al marge de la setmana de festes patronals de Santa Quitèria i la Mare de Déu del Roser. “Els veïns es queixen quan els toca conviure amb un casal a prop i els usuaris d’aquests habitatges reclamen també el seu dret de reunió com a espai d’oci, de manera que hem de buscar l’equilibri i cedir des de totes dues parts”, segons Renau.

Així les coses, la modificació de l’ordenança informarà residents i casals dels horaris en els quals poden desenvolupar la seua activitat amb normalitat i quin és el moment de recollir per a afavorir aqueixa convivència entre totes les parts. Després de l’aprovació pel ple en aquest últim trimestre de l’any, el consistori es compromet a obrir en 2020 un període d’adaptació perquè totes les parts s’acostumen al nou reglament, de manera que en les festes del Roser del pròxim any tinga vigència plena.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *