Viernes, 24 de mayo, 2019  |  
La biblioteca d’Almassora bat el seu rècord de visites amb 33.000 anuals després de l’ampliació La biblioteca d’Almassora bat el seu rècord de visites amb 33.000 anuals després de l’ampliació

- 9 marzo, 2019 -

L’adequació de la Casa de la Cultura va suposar una inversió de 310.000 euros dels Fons Feder La biblioteca d’Almassora bat el seu rècord de visites amb 33.000 anuals després de l’ampliació

L’adequació de la Casa de la Cultura va suposar una inversió de 310.000 euros dels Fons Feder

Castellón Información

La biblioteca municipal d’Almassora va batre el seu rècord de visites en 2018 en registrar 33.516 persones dos anys després de les obres d’ampliació escomeses gràcies al cofinançament del consistori i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) al 50%. Aquesta xifra suposa un increment de 6.000 visites respecte a 2016, quan va obtenir 27.554 visitants. L’estadística del personal del centre confirma l’increment d’usos d’un recinte, el de la Casa de la Cultura, que va ser objecte d’una adequació valorada en 310.178,38 euros.

L’operació tenia com a objectiu la climatització del saló d’actes per a ampliar el seu ús als 12 mesos i l’ampliació de la biblioteca per a estendre l’accés a la cultura amb nous punts de lectura que també permeten acostar les noves tecnologies a la població a través de connexió gratuïta a la xarxa wifi. L’obra va incorporar materials aïllants per a bloquejar el soroll exterior i facilitar la concentració de l’alumnat.

La regidora de Cultura, Isladis Falcó, ha recordat que si en 2016, any d’execució de la reforma, els préstecs van ser 13.260, aquesta xifra va créixer en prop de 200 un any després i la tendència es manté en l’actualitat. D’igual forma, la sala de lectura ha superat els 500 nous socis després de l’execució de les obres, “entenem que per les prestacions que oferim, la comoditat de les noves sales i el servei eficient del personal de la casa”, segons les mateixes fonts.

Sota el lema ‘Una manera de fer Europa’, la reforma de la Casa de la Cultura ha permès ampliar els serveis de la biblioteca, que ara compta amb un Club de Lectura que es reuneix mensualment a comentar un llibre. A més, el centre ha incorporat l’activitat Nit a la Biblioteca, que permet a un grup d’estudiants dels col·legis d’Almassora dormir a la sala de lectura i realitzar tallers nocturns sota la supervisió de monitors per a conèixer el resultat de les obres cofinançades per la Unió Europea.

D’altra banda, l’actuació a la biblioteca municipal cerca convertir-la en centre d’excel·lència cultural fins al punt que ha incrementat el nombre de visitants de localitats veïnes que es desplacen fins a Almassora per a gaudir de les seves instal·lacions, que han sumat 40 nous punts de lectura amb l’ampliació.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *