Sábado, 4 de julio, 2020  |  
75 parades muntaran dimecres al Mercat Ambulant de roba de Vila-real, després de la cancel·lació dissabte 75 parades muntaran dimecres al Mercat Ambulant de roba de Vila-real, després de la cancel·lació dissabte

- 2 junio, 2020 -

El 30 de maig estava previst que es reprenguera el mercat amb 106 parades a la CEM, però no es va celebrar per decisió... 75 parades muntaran dimecres al Mercat Ambulant de roba de Vila-real, després de la cancel·lació dissabte

El 30 de maig estava previst que es reprenguera el mercat amb 106 parades a la CEM, però no es va celebrar per decisió dels venedors

Castellón Información

El mercat ambulant de roba i complements tornarà a l’activitat aquest dimecres amb 75 llocs de venda en una ubicació provisional a la Ciutat Esportiva Municipal i complint amb totes les mesures de prevenció i higiene per la COVID-19. Després de consultar a la Subdelegació del Govern, l’Ajuntament de Vila-real, en la fase 2 de desescalada, pot flexibilitzar les condicions i adoptar mesures pròpies per a la celebració dels mercats de venda no sedentària sempre que es duguen a terme amb les condicions de seguretat i es complisca amb el marc general de la normativa estatal.

“La salut és una prioritat per a aquest govern però ajudar a la nostra economia local també és molt important. Per aquesta raó, hem sol·licitat la confirmació de la Subdelegació del Govern perquè, des de la nostra administració, puguem flexibilitzar les condicions dels mercats ambulants respectant l’equilibre entre les mesures sanitàries i aconseguir, al mateix temps, unes condicions de venda més rendibles per als comerciants” assenyala l’alcalde de Vila-real, José Benlloch.

Sobre la base d’aquesta premissa el consistori porta dies treballant des que va decidir reactivar el mercat ambulant de roba i complements que se celebrava en el centre de la ciutat els dimecres i dissabtes. Dissabte passat dia 30 de maig estava previst que es reprenguera el mercat amb 106 parades a la Ciutat Esportiva Municipal, no obstant això, finalment, no es va celebrar per decisió dels propis venedors. “Dins de la serietat que té aquesta institució es va decidir complir amb totes les mesures establides en el decret d’Alcaldia del divendres 29 de maig però els venedors, de mutu acord, l’endemà, no van considerar convenient muntar els seus llocs” recorda l’alcalde.

Finalment i després de confirmar que en aquesta fase 2 de desescalada es poden flexibilitzar determinades mesures hui es modifica el decret d’Alcaldia que incidirà principalment a “conjugar els interessos dels venedors, que ens semblen molt importants, amb l’obligació que té el consistori de garantir la seguretat de tots”. Entre les mesures adoptades es dóna una major seguretat, de manera que, encara que es continua limitant la capacitat de públic s’estableix una nova fórmula per a calcular l’aforament amb el qual es garanteix una persona com a màxim per cada quatre metres quadrats i, permet complir amb els dos metres de distància social. És una mesura que afecta tant el mercat de venda ambulant de roba i complements com al mercat d’alimentació i productes de primera necessitat que se celebra els dissabtes al matí de manera provisional en el pàrquing enfront dels jutjats. Concretament en el recinte del CEM, triat per ser una ubicació en la qual es disposa de molt d’espai, podran estar 1.125 persones i en el cas del mercat de la fruita i verdura 1.250 persones. La iniciativa pretén evitar cues al carrer i donar una major agilitat a la venda.

Una altra modificació del decret que permetrà una major competitivitat i més facilitat als comerciants per a vendre el seu producte, serà dotar-los de més metres quadrats per parada amb el que aconseguiran obtindre més aparador. En el decret també es permet que la separació mínima de dos metres entre els llocs puga ser substituïda mitjançant la instal·lació d’algun element com mampares. També es marcarà el distanciament d’un metre entre el lloc de venda i la clientela amb la possibilitat de poder acostar-se a la parada rebassant la marca durant el temps imprescindible, per a veure el gènere exposat evitant el contacte amb els productes.

Per la seua part el regidor d’Economia, Xus Madrigal, recorda que tant el mercat ambulant de roba i complements, que està previst que a partir de demà es celebre els dimecres i dissabtes, com el mercat d’aliments i productes de primera necessitat compten amb les mesures de seguretat i protecció sanitàries tant per als comerciants com per a clients, amb controls d’accés, gel hidroalcohòlic i màscares.

Cal recordar que la reobertura dels mercats ambulants se suma a la llarga llista de mesures aprovades pel govern local per a estimular la reactivació de l’economia i dinamitzar les vendes. Entre les mesures adoptades està la supressió de les taxes d’ocupació de via pública, per la qual aquests venedors no hauran de pagar per muntar els seus llocs, l’ampliació de l’ocupació de l’espai públic de les terrasses, la conversió en zona de vianants de diverses zones de la via pública, etc.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *