Noticias Castellón
domingo, 5 de mayo de 2024 | Última actualización: 13:02

Vila-real tria el disseny 'Anguila' per aprofitar el mobiliari urbà i millorar els accessos als col·legis

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 40 segundos

Noticias Relacionadas

El jurat del workshop del conveni amb les EASD de València i Castelló selecciona el projecte d'entre els 16 sorgits aquest any del taller creatiu

El disseny 'Anguila', obra d'estudiants de l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) de Castelló, ha resultat guanyador de l'última edició del taller creatiu impulsat a través del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Vila-real i les EASD de Castelló i València. El repte d'aquesta edició consistia a aprofitar el mobiliari urbà -tests i jardineres velles- per a millorar els accessos als col·legis de la ciutat. La solució proposada reutilitza el mobiliari antic, integrant-lo sota conceptes de upcycling, sostenibilitat i responsabilitat ambiental, per a crear una zona d'espera més segura que beu d'elements tradicionals com el taronger, el joc de la molla o el ball de l’Anguila.

El disseny elaborat pels estudiants Ainhoa Centelles Sánchez, Nerea Domingo García, Patricia Chiva Caudet, Alba Carratalá García, Inés Gayet Soria e Ylenia Casino Giménez ha sigut finalment el seleccionat pel jurat, en una renyida concurrència amb Api, un dels projectes presentats pels alumnes de l’EASD de València. Prèviament a la deliberació del jurat, les escoles participants en el conveni havien preseleccionat set projectes dels 16 sorgits del workshop celebrat el novembre passat en la BUC. El jurat d'aquesta edició està format per Carlos Soler Gómez, professor de Disseny d'interiors de l’EASD València, David Marqués Sara, vicedirector de l’EASD Castelló, Anna Vicens, regidora d'Educació, Carlos Robles Rubio i José Lozano Miñana de Robles Project Factory, i Isabel Mundó Simó de Krion Porcelanosa, totes dues empreses col·laboradores en els diferents projectes empresos en el marc de la col·laboració amb les EASD iniciada l'any 2018 de la mà de la professora Marina García-Broch.

Col·laboració pionera

Fruit d'aquesta col·laboració pionera, que es materialitza en un conveni anual dotat amb 12.500 euros, s'han incorporat a l'entorn urbà de Vila-real elements de disseny d'avantguarda com la decoració exterior de l'edifici de la BUC; la decoració del sostre i la zona de bookcrossing de l'Espai Jove; el punt d'informació instal·lat al jardí del Museu de la Ciutat Casa de Polo, que va formar part de València, capital mundial del disseny; l'escultura Miratge, que es reubicarà en el Centre de Tecnificació Esportiva, o la transformació de cabines telefòniques en punts de lectura, pendent d'instal·lar, que va sorgir del taller creatiu del curs passat.

La regidora d'Educació ha destacat la qualitat i originalitat dels projectes presentats pels alumnes de les EASD de Castelló i de València. “Amb aquest conveni, l'Ajuntament de Vila-real plasmem el nostre compromís absolut amb el talent dels nostres joves, oferint als dissenyadors del futur la possibilitat de veure com la seua creativitat es materialitza en projectes que milloren de manera substancial el nostre entorn urbà. Un projecte del qual ens sentim especialment orgullosos i que col·loca de nou a Vila-real a l'avantguarda”, assenyala Vicens, qui ha volgut agrair de manera especial la col·laboració de dues empreses locals, Porcelanosa, que cedeix el material per al disseny, el krion, i Sistemes Robles, que s'encarrega de la producció.