Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 23:48

Onda y Cáritas sustituyen sus contenedores de ropa usada por unos más seguros y con mayor capacidad

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 53 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, junt amb la tinent d'alcalde de Política Social de l'Ajuntament, Mari Carmen Aguilella, i acompanyats pel director de Cáritas Diocesana de Segorbe-Castellón, Juan Manuel Aragonès; el rector de San Bartolomé, José García; i el gerent de Reciplana Recuperacions, empresa d'inserció de Fundació Tots Units, José Carlos Seguer; han depositat roba usada en un dels 6 contenidors que Cáritas ha substituït per uns més moderns i segurs.

El municipi compta amb 6 punts de recollida situats en l'avinguda Montendre, plaça Espanya, carrer Metge Josep Llidó, carrer Vila-real, carrer Aragó i carrer San Bartolomé i des de l'organització no es descarta que s'amplie el nombre de contenidors pròximament.

Aquesta substitució servirà per a evitar robatoris de peces que s'havien detectat en algun dels contenidors i que les peces donades puguen ser entregades a les persones que més ho necessiten. Segons ha explicat l'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, les donacions en aquest tipus de contenidors “creen a més ocupació social, per la qual cosa el consistori ha vist prioritari involucrar-se en aquest projecte perquè el material tèxtil arribe al seu destinació”. En aquesta línia, l'alcalde ha explicat que “la roba, calçat i complements que es donen són recollits, processats i reutilitzats en la planta de reutilització Koopera Mediterrània, que contracta persones en situació d'exclusió social i treballen buidant els contenidors, conduint els camions que transporta el tèxtil o processant la roba”. Així mateix, les peces tractades que compleixen els estàndards són donades a les persones que ho necessiten o posades a la venda en les botigues de Koopera Sotre o Tiendas con Corazón que, a més, són un recurs de què disposen les Cáritas Parroquiales per a donar resposta a les persones a qui acompanyen. De la mateixa manera, una altra part del tèxtil es destina a projectes internacionals d'economia solidària o al reciclatge.

Finalment, l'alcalde d'Onda ha volgut sensibilitzar als onders sobre “l'ús ètic de la roba” i els ha encoratjat a “seguir involucrant-se amb aquest projecte solidari que, a través d'una nova economia de relacions laborals i econòmiques diferents aconsegueix, a més, crear ocupació d'inclusió”.