Noticias Castellón
lunes, 29 de abril de 2024 | Última actualización: 23:03

Marco celebra el reconeixement amb el premi 'Global Democracy' a la Unió Iberoamericana de Municipalistes

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 1 segundos

Noticias Relacionadas

Castelló, que forma part d'aquesta emblemàtica organització que des de fa tres dècades treballa a generar sinergies i aliances

Castellón Información

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció pel premi Global Democracy Award 2021, que ha atorgat l'Acadèmia d'Arts i Ciències Polítiques de Washington a la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM) per la seua trajectòria de 30 anys, per la seua aportació a la cooperació internacional al desenvolupament i per la construcció de municipalisme a Iberoamèrica. Per a Marco, aquest reconeixement "és el triomf de la mirada municipalista i un orgull per a l'Ajuntament de Castelló, que forma part d'aquesta emblemàtica organització que des de fa tres dècades treballa a generar sinergies i aliances entre els governs locals d'Iberoamèrica".

Marco ha posat en relleu la importància d'aquest premi atorgat per la prestigiosa Acadèmia d'Arts i Ciències Polítiques de Washington, els guardons de les quals són considerats com els Oscar de la política. "Aquest premi és molt merescut perquè el treball de la UIM resulta fonamental com a nexe d'unió entre les administracions locals d'Iberoamèrica i les persones que representem als ajuntaments", ha assegurat. L'alcaldessa també ha destacat que la UIM "és una organització que promou constants activitats de formació i assessorament per a les institucions públiques i organitzacions ciutadanes, fomentant la democràcia, solidaritat, l'equitat i la igualtat entre dones i homes".

Cal recordar que l'Ajuntament, a través de l'alcaldessa, ostenta la presidència de la Xarxa de Cooperació Internacional al Desenvolupament Local (Rudicel), que forma part de la UIM i que està composta per ajuntaments, diputacions, consorcis, associacions municipalistes, universitats i institucions vinculades a l'administració pública. Els objectius de Rudicel se centren en l'intercanvi d'experiències, la confluència d'iniciatives i activitats i en l'impuls a aliances de col·laboració i cooperació entre els governs locals d'Iberoamèrica.

D'altra banda, Marco és, així mateix, la vicepresidenta primera de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (Rimig), destacant a l'ajuntament castellonenc per la implementació de polítiques locals i per la gestió municipal amb enfocament de gènere. La Xarxa Rimig forma part també de la Unió Iberoamericana de Municipalista i els seus objectius són promoure la igualtat de gènere i la democràcia paritària en l'agenda dels governs locals, així com generar sinergies entre ajuntaments i organitzacions feministes.

La UIM compta amb més de 3.500 socis i sòcies de 30 nacionalitats diferents, a més de l'adhesió d'institucions municipals, i ha consolidat un important treball en pro de la democràcia i la governança, sent la incidència de la seua actuació a nivell local i amb els governs municipals de totes les nacions d'Iberoamèrica, i també, a nivell supramunicipal a través de la seua labor amb organismes internacionals com l'Organització de Nacions Unides (ONU), l'Organització d'Estats Americans (OEA), la Comissió Econòmica per a Amèrica Llatina i el Carib (CEPAL), el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), ONU Dones, la Unió Europea, l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID), entre altres.

Segons l'Acadèmia de les Arts i Ciències Polítiques de Washington, els Global Democracy Awards són premis que busquen reconéixer a organitzacions i líders excel·lents que treballen per causes nobles com són la democràcia, la llibertat i els drets humans aconseguint un canvi significatiu en la societat i en els grups de persones o causa per la qual lluiten.