Noticias Castellón
sábado, 27 de abril de 2024 | Última actualización: 02:05

La Asociación Conquistando Escalones deixarà de produir la seua cervesa solidària 'A.C.E. Beer'

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

Després de 5 anys, 10.000 litres elaborats i prop de 40.000 euros recaptats per a la investigació oferixen l'última oportunitat de provar-la abans de que s'esgote

L'Associació Conquistant Escalons ha dut a terme durant cinc anys la 'A.C.E. Beer', cervesa artesana, però sobretot solidària. Es porta produint des de finals de 2017 en la fàbrica de Castelló Beer Factory amb la recepta d'Antonio Esteller. Després de 5 anys, 10.000 litres elaborats i prop de 40.000 euros recaptats per a la investigació de la Distròfia Muscular de Cintures 1F/D2 i el VIH es deixa de produir.

"Ens ha ajudat molt a promocionar l’associació i ens portat a multitud d'esdeveniments, fires, festivals, així com que ens coneguen i col·laboren amb la nostra causa un inenarrable nombre de persones, establint amb moltes d'elles un nexe d'unió que ens acompanyaràn sempre", afirma la responsable de comunicació de l’associació Conquistant Escalons, Beatriz Salas. 

Salas declara: “diferents circumstàncies són el que s'els ens escapen derivades de la crisi, com són l'augment dels costos de producció i l'augment de la gasolina”. Ja que, envien la cervesa a través de transport i eixe augment dels costos d'enviament també s'ha notat i “al final molt al nostre pesar hem hagut de parar. Així doncs, li posem un punt final”. Pel moment soles tenen un projecte més en ment, com és l’obra de teatre del 25 de novembre.

És l’última oportunitat de provar esta cervesa o disfrutar-la novament abans de que s'esgote. Es pot aconseguir a través de la pàgina web de l'associació.  La cervesa està caracteritzada per la mel de flor del taronger mesclada amb llúpols americans deixen en el teu paladar un equilibrat però potent sabor que no et deixarà indiferent.

Cal destacar que, El Ministeri de Ciència i Innovació ha concedit 490.000 euros per a la investigació de la Distròfia Muscular de Cintures 1F/D2 als laboratoris dels profs José Alcami Pertejo (Institut de Salut Carles III) i Rubén Arterós (Universitat de València).

És important ressenyar que hi ha altres vies d'investigació que sí s'han de continuar sufragant, per la qual cosa no hi haurà descans en la labor. A més de cobrir els costos del pròxim repte: els assajos clínics en humans. Cada fàrmac a assajar té un cost de mínim 100.000 euros.