Noticias Castellón
sábado, 27 de abril de 2024 | Última actualización: 02:05

La Càtedra Reciplasa entrega els premis a millor TFM i TFG de l'UJI relacions amb l'aigüa

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 56 segundos

Noticias Relacionadas

Sergio Bonete i Víctor Gamal han sigut els alumnes premiats per els seus treballs d'investigació

La Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de la Universitat Jaume I ha lliurat els premis al millor treball final de grau i de màster a dos estudiants de la Universitat Jaume I. En la present edició dels premis, emmarcada dins de la convocatòria conjunta duta a terme per l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l'UJI, s'han presentat un total de set treballs.

L'acte de lliurament de premis, celebrat a la Llotja del Cànem, ha comptat amb l'assistència del catedràtic Félix Hernández, director de la Càtedra, i Jesús Lancis, vicerector d'Investigació, en representació de l'UJI; i Ignasi Garcia, president de Reciplasa, Carmina Ballester, vicepresidenta, i Fernando Albarrán, director tècnic, en representació de l'empresa. Durant l'acte s'ha destacat el gran paper que té la Universitat Jaume I com a motor de la generació de coneixement a la província, així com la formació que rep l'estudiantat.

En la categoria de treball final de grau s'ha premiat el graduat en Enginyeria Química Sergio Bonete pel seu estudi d'una solució alternativa al problema al qual s'enfronta una empresa productora de rajoles ceràmiques durant la depuració d'aigües residuals. La solució que dissenya i avalua és un tractament terciari basat en l'adsorció del bor mitjançant l'ús de carbó actiu impregnat amb àcid cítric. Gràcies a l'aportació de l'estudiant es podria donar un nou ús a l'aigua tractada, utilitzant-la com a aigua de reg en el sector agrícola o en els mateixos processos industrials de la planta ceràmica.

D'altra banda, s'ha premiat Víctor Gamal, del Màster en Eficiència Energètica i Sostenibilitat, pel seu treball final de màster en el qual planteja un projecte industrial per a la fabricació de combustible sòlid recuperat utilitzant com a matèria primera els rebutjos de la Planta de Tractament Mecànic i Biològic de Reciplasa situada al municipi d'Onda. L'aprofitament energètic dels rebutjos disminuiria significativament la disposició final en abocadors, contribuint al compliment d'un dels objectius 2030 de la Unió Europea que limita a un màxim del 10% l'eliminació de residus en abocador de cada país membre.