Noticias Castellón
lunes, 20 de mayo de 2024 | Última actualización: 20:24

El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola porta la Capella Ibérica al castell del Papa Luna

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 45 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

La formació musical Capella Ibérica actuarà demà dimecres 10 d'agost dins de la programació de la XXI edició del Festival de Música Antiga i Barroca que s'està celebrant a la ciutat de Peníscola amb el seu concert titulat 'De locuras e hidalgos'. Obres de compositors contemporanis de Cervantes i Shakespeare. Capella Ibérica vol commemorar els 400 anys de la mort d'aquests genis literaris.

Capella Ibérica està composta pels següents músics, Sandra Cotarelo, soprano; Adriana Mayer, mezzo; Helia Martínez, alt; Fernando Fernández, tenor; Alesandre Pérez baix; Juan Rodríguez, flauta; César Hualde, cuerda polsada; i Celia Álvarez, viola de gamba, todos ellos bajo la dirección de Manuel Torrado.

En aquest concert homenatge a Cervantes i Shakespeare, s'interpretaran temes de John Dowland, Thomas Tallis, William Byrd, Martin Peerson, Thomas Morley, Juan Vásquez, Miguel de Fuenllana, Francisco Guerrero, Diego Ortiz, Pedro Ruimonte, Bartolomeu Càrceres y piezas anónimas del 'Cancionero de Palacio' i del 'Cancionero del duque de Calabria'..

Capella Ibérica sorgeix l'any 2013 com un grup professional especialitzat en música antiga, que interpreta un ampli repertori 'a capella' i centrat, fonamentalment, en la polifonia renaixentista espanyola i dels països del seu entorn.

En aqueix mateix any realitza la seua presentació oficial en el 'Cicle Satèl·lits', que pertany a la temporada de concerts d'Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya (OCNE) i participa en la gravació d'un documental sobre les músiques històriques a la península Ibèrica per a la cadena àrab Al Jazeera, així com en l'Otoño Cultural de Zamora.

La seua primera gravació per al segell Enchiriadis, titulada 'Una frontera invisible' ens submergeix en les escoles dels grans mestres polifonistes d'Espanya i Portugal, i en les relacions artístiques que entre aquestes existien entorn al regnat de la dinastia Filipina.

Quant a les arts en general i a la música en particular, les fronteres es difuminen, i donen com a resultat una explosió creativa i un enriquiment mutu de dos imperis que mai van haver de donar-se l'esquena.