Noticias Castellón
viernes, 26 de abril de 2024 | Última actualización: 23:10

El Premi Nobel de Química, Arieh Warshel visita Benicàssim

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

Aquesta visita és producte de la IV Reunió Internacional sobre Tendències en Catàlisi Enzimàtica (TrEnCa) fruit de la col·laboració entre l'ajuntament i l'UJI

La celebració de la IV Reunió Internacional sobre Tendències en Catàlisi Enzimàtica (TrEnCa), ha donat l'oportunitat que Benicàssim haja comptat amb la visita del Premi Nobel de Química Arieh Warshel, catedràtic de Química i Bioquímica en la Universitat del Sud de Califòrnia que va impartir la conferència inaugural del congrés que s'ha dut a terme aquesta setmana en el palauet municipal Vila Elisa. Una trobada organitzada pel Grup de Química Computacional i l'Institut de Materials Avançats (INAM) de la Universitat Jaume I de Castelló i coordinada pels investigadors Vicent Moliner i Katarzyna Patrycja Swiderek, “i que ha congregat en el nostre municipi, durant dos dies, a especialistes en química computacional, física, enginyeria i biotecnologia de tot el món, entre ells al Premi Nobel de Química. Una trobada amb el qual continuem amb la nostra aposta de treballar de manera conjunta amb institucions i entitats per erigir Vila Elisa com un lloc atractiu per a la celebració de jornades i congressos”, ha declarat l'alcaldessa, Susana Marqués.

Benicàssim porta una dècada sent el lloc en el qual s'han donat cita reconegudes persones que han dut a terme investigacions, descobriments o contribucions notables a la humanitat i que els ha fet valedors del Premi Nobel. “Durant els últims anys, Benicàssim ha sigut un municipi que ha acollit trobades que han convidat a la reflexió i al debat de la mà de professionals que pels seus coneixements, els seus pensaments i les seues trajectòries han sigut reconeguts a nivell mundial i és tot un orgull que hagen estat a Benicàssim i compartir amb ells la seua saviesa i experiència”, ha indicat Susana Marqués.

Va ser en el 2011 quan Benicàssim va rebre al Premi Nobel de la Pau en 2003, Shirin Ebadi, la primera dona musulmana a rebre'l i la primera jutgessa de la història de l'Iran. Shirin Ebadi va participar en una entrevista al públic en el festival de reggae Rototom Sunsplash, mateix espai en el qual dos anys més tard, en el 2013, es donara cita Rigoberta Menchú, nomenada Ambaixadora de Bona Voluntat de la Unesco i el 10 de desembre de 1992 va rebre el Premi Nobel de la Pau, convertint-se així en la primera indígena, i en la més jove, a rebre-ho.

En el 2017 Benicàssim va rebre la visita de Mohamed Ben Cheikh, Nobel de la Pau en 2015 per usar la diplomàcia com a via de diàleg en els conflictes de la Revolució dels Gesmilers a Tunísia.

I passant a la cultura, el primer músic a rebre el Premi Nobel de Literatura en el 2016, Bob Dylan, també va estar a Benicàssim, en concret en el 2012 en el Festival Internacional de Benicàssim.

En la seua visita a Benicàssim, a més d'impartir la conferència inaugural del congrés, el Premi Nobel de Química Arieh Warshel, va signar en el llibre d'honor de l'Ajuntament de Benicàssim.