Noticias Castellón
domingo, 28 de abril de 2024 | Última actualización: 14:14

Borriana es concentra front a la biblioteca municipal per “rebutjar la censura” del govern municipal

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 45 segundos

Noticias Relacionadas

El delegat de Plataforma per la Llengua, Antoni Royo, ha manifestat que cal "tornar a la normalitat dels darrers 10 anys, on els veïns de Borriana han pogut triar llegir aquestes revistes sense cap mena de problema"

Aquest dilluns la plaça de la Mercè de Borriana ha acollit a centenars de persones davant de la biblioteca municipal en la concentració organitzada per Plataforma per la Llenguacontra la censura i la valencianofòbia, després de que el govern municipal, encapçalat pel popular Jorge Monferrer, decidira retirar les revistes El Temps, Sàpiens, Camacus, Enderrock, Llengua Nacional i Cavall Fort per “promoure el separatisme”, com va assegurar el regidor de cultura, Jesús Albiol.

A la concentració han acudit cares reconegudes com el exdiputat nacional Joan Baldoví o el exconseller d’Educació i Cultura Vicent Marzà. A més, sindicats com CCOO o col·lectius cívics com Acció Cultural del País Valencià, l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), membres de la Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) i l'Agrupació Borrianenca de Cultura han estrat presents, juntament amb representants de forces progressistes com la coalició Compromís – Sumar o del PSPV, com la exalcaldesa de la localitat Maria Josep Safont.

Antoni Royo, delegat del col·lectiu organitzador, ha animat a l’Ajuntament de Borriana a que “torne a la normalitat dels darrers 10 anys, on els veïns de Borriana han pogut triar llegir aquestes revistes sense cap mena de problema”. Diversos responsables de les revistes retirades també han tingut l’oportunitat de parlar en la plaça per demanar a la societat valenciana que “no s’ha d’acovardir”: “Açò és el principi, quan tinguem atacs, hi haurà respostes”.

Royo, a més, ha afirmat que "l'única cosa comuna entre les revistes, que són infantils, d'història i d'actualitat, és que estan escrites en valencià". El representant de Plataforma per la Llengua ha dit que "el valencià és oficial al País Valencià, junt amb el castellà, i això no depèn d'un regidor o d'un Conseller sinó de l'Estatut de tots els valencians".