Noticias Castellón
viernes, 26 de abril de 2024 | Última actualización: 23:10

Borriana posa a la venta demà 7 de juliol, els bons per a comprar en el comerç local

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

Es tracta d'una més de les mesures posades en marxa pel govern municipal per a pal·liar els efectes de la pandèmia en el comerç i en l'economia local

Castellón Información

Els bons descompte per al comerç de Borriana ja es poden adquirir des de demà dimecres 7 de juliol en la web borriana.bonoconsumo.es. per a gastar en el comerç i en l'hostaleria local, a través del programa de promoció i dinamització econòmica ‘Els Bons. Per a tu, per al comerç, per a Borriana’ dissenyat i impulsat per l'Ajuntament de Borriana.

Així, el consistori injecta 200.000 euros als establiments de la ciutat amb l'emissió des de demà dels bons, per valor de fins a 200 euros, que es podran gastar fins al 31 de juliol, amb l'objectiu d'incentivar el consum de la ciutadania i així donar suport al teixit empresarial local, segons ha explicat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Amb la qual cosa, l'Ajuntament posa en circulació bons de 20, 50, 100 i 200 euros, subvencionats al 50% per als veïns i veïnes de Borriana, que seran canviables per a gastar en comerços de proximitat i hostaleria adherits, com ara botigues de roba, llibreries, ferreteries, merceries i un llarg etcètera.

Concretament amb aquesta campanya, les persones consumidores dupliquen el valor de la seua compra, perquè en el moment de comprar els bons pagaran el 50 per cent del seu valor nominatiu, i l'altre 50 per cent és l'import de la subvenció directa municipal.

En la mateixa web on es compren els bons borriana.bonoconsumo.es., es troba també la llista dels comerços i establiments d'hostaleria adherits que participen en la campanya i que fins ara en són un centenar. La sol·licitud i l'obtenció dels bons es realitza a través de la plataforma digital, no obstant això, per a les persones que tinguen dificultats, la Federació de Comerç de Borriana els proporcionarà suport amb personal per a facilitar-ne la consecució.

Pel que fa al límit màxim de subvenció, amb la finalitat d'aconseguir el major nombre possible de persones beneficiàries, s'estableix el màxim de subvenció per persona de 100 euros, és a dir, el valor dels bons de compra podrà arribar fins a 200 euros. Poden participar en la promoció les persones majors de 18 anys empadronades a Borriana.

La campanya, d'un mes de durada, de l'1 a 31 de juliol, està concebuda en tres fases: de l'1 a 5 de juliol s’ha executat la fase d’informació i difusió per a l'adhesió d'establiments i per a la ciutadania en general. Des del 5 de juliol i fins a la fi de la campanya, per a la formalització de les adhesions dels establiments. Finalment, des del 7 de juliol i fins a la fi de la campanya, per a l'adquisició de bons per la ciutadania i realització de compres en els establiments adherits.

L'objectiu de la iniciativa, ha destacat l'alcaldessa, radica a “donar suport al comerç, l'hostaleria i el sector serveis davant la crisi derivada de la pandèmia, perquè Borriana ens necessita”, i per això ha insistit a demanar a la ciutadania que es queden a la ciutat, “és el moment d'eixir, comprar i consumir, però a casa”. També ha instat a utilitzar els bons, per a revitalitzar el municipi tots junts, “entre tots i totes hem de recuperar l'activitat econòmica i evitar el tancament de negocis”.

La gestió de la campanya és a càrrec de la Confederació d’Empresaris del Comerç, Serveis i Autònoms de la Comunitat Valenciana (Confecomerç-CV), en qualitat d'entitat col·laboradora.

Adhesió prèvia

La participació dels comerços i establiments requereix l’adhesió prèvia a la campanya i poden participar-hi de manera gratuïta tots els comerços, establiments d'hostaleria i de serveis amb un local permanent obert al públic a Borriana, amb un màxim de 10 treballadors d'alta, excepte les activitats relacionades amb l’alimentació, quioscos, gestories, assessories, agències d'assegurances, despatxos d'advocats i notaries, farmàcies, estancs, gasolineres i cases d'apostes.

La regidora de Comerç, Sara Molina, ha explicat que es tracta d'una més de les mesures posades en marxa pel govern municipal per a pal·liar els efectes de la pandèmia en el comerç i en l'economia local i, per això, inclou el sector de l'hostaleria, així com altres negocis dels sectors vinculats a l'oci i els serveis, com el de perruqueria i tractaments de bellesa, el d'agències de viatges i una llarga llista.

L'edil d'Hisenda, Cristina Rius, ha explicat que des de l'inici de la pandèmia el govern municipal va dissenyar un pla local de recuperació amb diferents mesures, “fins ara, hem destinat més de 4 milions d'euros a accions per a combatre’n les conseqüències i per a fer fort el teixit econòmic de la ciutat, fruit de l'incessant treball realitzat des de les diferents regidories i pel personal del consistori”.