Noticias Castellón
viernes, 3 de mayo de 2024 | Última actualización: 14:51

La Jornada d'Alumnes Mediadors de Vila-real 2017 tindrà càracter internacional i ha esgotat les invitacions

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

Vila-real acollirà el pròxim dia 15 la VIII Jornada d’Alumnes Mediadors, que enguany aprofundirà encara més en la matèria de la mediació i la concòrdia i inclourà la I Trobada d’Innovació i Excel·lència Educativa.

“Es tracta de la primera cita del calendari de congressos marcat per a enguany a la ciutat, que ve a consolidar la nostra marca de Ciutat de Congressos”, indica el regidor de Relacions Institucionals, Diego Vila, que assegura que aquest esdeveniment “s'ha convertit en tot un referent a nivell nacional, gràcies a l'IES Miralcamp, ja que està enllaçat amb el projecte europeu Medes, que es realitza en col·laboració amb la ciutat agermanada de Sacile, i que estem pensant a exportar tant a través de la xarxa Alcaldes per la Pau com a través de l'Institut Universitari de Drets Humans, Democràcia i Cultura de Pau i no Violència (DEMOSPAZ), amb el qual signarem un conveni de col·laboració”.

La jornada, amb una intensa programació, “vol anar més enllà de la mediació, amb la qual ja treballem des de fa 10 anys i que ja està implantada en molts centres, per a seguir aprofundint en altres elements relacionats en els quals cal avançar”, tal com ha explicat la directora de l'IES Miralcamp, Mª Ángeles Alba. “Volem enriquir-nos amb nous continguts, com el referent al ciberassetjament, la intel·ligència emocional o la figura de l'alumne ajudant, tan important per a complementar la mediació, que ha d'arribar a alumnes i també als docents”, indica.

Així mateix, assegura que l'objectiu final és aconseguir “l'excel·lència educativa, que no significa traure bones notes, sinó formar a persones competents, felices i que sàpien gestionar i solucionar els conflictes d'una manera pacífica i responsable”.

En aquesta vuitena edició els alumnes seran els protagonistes de la jornada. “Hem eliminat els tallers que anteriorment s'organitzaven, ja que són activitats molt esteses i que es poden realitzar en l'aula i, en el seu lloc, creiem que és molt important que estiguen presents a les ponències que, a més d'interessants, són actives i dinàmiques”. Un nou format que comptarà amb la xarrada Una red de ciberayudantes, a càrrec de l'IES Parc Goya de Saragossa, que explicarà la seua experiència; el Cas d'èxit KiVa, programa finlandés antibullying, a càrrec de Blanca López Català, que se centrarà en el paper dels observadors; els seguirà l'Espai d'experiències dels centres educatius, que compta enguany amb la presència del Villarreal CF, ja que “a més de formar a bons futbolistes, formen bones persones”, explica Alba, que recorda que l'IES Miralcamp ha format alguns dels seus entrenadors. Després d'un menjar de convivència, la presidenta de l'Associació Pedagògica Francesco Tonucci, Mar Romera, parlarà sobre Educació emocional i emocionant, i finalment ho farà el mestre finalista del Global Teacher Prize, César Bona, sota el títol #respect.

En total seran 32 els centres educatius que acudisquen a la cita, entre els quals es troben el Los Palacios (Sevilla) i de Sacile (Itàlia), i cinc s'han quedat en llista d'espera, per la qual cosa “l'Auditori estarà completament ple”, apunta.

Per la seua banda, el coordinador del servei de mediació de l'IES Miralcamp, Paco Usó, ha destacat la importància de comptar amb aquesta jornada, ja que la mediació “forma persones que s'hauran d'enfrontar a conflictes, que formen part de la condició humana”. “El col·legi és un reflex de la societat i la societat ho és del col·legi, per açò és tan important començar des de la joventut perquè siguen adults que no solament sàpien matemàtiques o història, sinó que sàpien prevenir i intervenir amb la pau per davant”, conclou.