Noticias Castellón
sábado, 27 de abril de 2024 | Última actualización: 02:05

Agricultura fomenta l'alimentació de qualitat entre els xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 31 segundos

Noticias Relacionadas

El departament de Mireia Mollà consigna 1,8 milions d'euros per a afavorir el desenvolupament d'una cadena alimentària que proporcione aliments frescos, sans, de temporada i de qualitat

La Conselleria d'Agricultura ha licitat el contracte per a potenciar el consum de fruites, hortalisses, llet i altres productes lactis de qualitat als centres escolars. Un programa que arribarà a 150.000 alumnes de 780 aules de la Comunitat Valenciana.

El departament de Mireia Mollà, a través de la Direcció General de Desenvolupament Rural i amb càrrec al pressupost comunitari, consigna 1,8 milions d'euros per a afavorir el desenvolupament d'una cadena alimentària que proporcione aliments frescos, sans, de temporada i de qualitat a xiquets i xiquetes.

El plec de condicions, publicat en la plataforma de contractació, inclou el criteri de qualitat i sostenibilitat, de manera que valora en el barem de puntuació el subministrament de productes ecològics i aliments emparats per figures de qualitat (denominació d'origen protegida, així com indicació geogràfica protegida).

La consellera Mireia Mollà ha assenyalat que els centres escolars són una oportunitat per a “garantir des de l'origen l'alimentació de qualitat i fixar uns hàbits de consum saludables, basats, a més, en condicions sostenibles i de proximitat”.

Concretament, en el cas de les fruites i les hortalisses, almenys el 25 % dels aliments ha de ser ecològic certificat, i el 90 % ha d'assegurar el caràcter de producte local, fresc i de temporada. El percentatge en el cas de llet i lactis ecològics ha de ser com a mínim del 10 %.

El director general de Desenvolupament Rural, David Torres, ha destacat el “salt de qualitat en compra pública verda”, a més d'explicar que la distribució va acompanyada d'activitats complementàries sobre els beneficis i el valor afegit social, territorial, ambiental i per a la salut del consum de productes frescos.