Lunes, 24 de junio, 2019  |  
Vila-real no renunciarà a les ajudes de l’Ivace per a reindustrialitzar quatre àrees i assumirà un milió dels 3,1 Vila-real no renunciarà a les ajudes de l’Ivace per a reindustrialitzar quatre àrees i assumirà un milió dels 3,1

- 11 enero, 2019 -

Benlloch critica que els temps eren inassumibles, ja que es van resoldre en juliol i es demanava que el 45% de l'obra estiguera feta... Vila-real no renunciarà a les ajudes de l’Ivace per a reindustrialitzar quatre àrees i assumirà un milió dels 3,1

Benlloch assegura que els terminis de la convocatòria no eren assumibles, ja que en les bases es demanava que estiguera finalitzada el 45% de l’obra abans d’acabar 2018, quan es van resolver el 31 de juliol . L’alcalde explica que l’Ajuntament no deixarà de posar la quantitat que no aportarà la Generalitat, i pot ser ho farà amb un préstec i que estaran a punt abans d’acabar l’any. Altres consistoris estan renunciant a les subvencions 

Castellón Información/S.N.

Vila-real va conèixer en juliol que resultava beneficiària de 3,1 milions d’euros de l’IVACE per a la millora i modernització de quatre zones industrials de la ciutat i els quals corresponien al 97% de la quantia que havia demanat la ciutat en la convocatòria. Les àrees beneficiades anaven a ser les de Miralcamp, amb 906.227 euros, les Voltes, amb 906.820, la carretera d’Onda, amb una inversió de 608.829 euros, i la zona industrial del Molí Nou, 726.602 euros.

El regidor de Territori, Emilio Obiol, va presentar els quatre projectes en octubre i ja en aquell moment va alertar que le ajudes haurien d’haver-se publicat en gener i no es van resoldre fins mig any després, concretament el 31 de juliol. “La Conselleria de Economia va aprovar les bases per al finançament de projectes de reindustrialització en els municipis de la Comunitat el 9 de febrer de 2018 i el 6 d’abril van ser sol·licitades formalment les ajudes. “El 31 de juliol es van resoldre les ajudes i Vila-real va ser el municipi que més puntuació va obtenir, aconseguint subvencions per valor de 3.148.798 euros, per a finançar més del 90% dels projectes, un suport històric de la Generalitat”, valora l’alcalde José Benlloch que ha comparegut davant els mitjans per a assegurar que la convocatòria perilla, ja que entre les condicions de les bases per a les ajudes de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial que depén de la Conselleria d’Economia Sostenible, figurava que el 45% de les obres havien d’estar finalitzades abans d’acabar 2018, “la qual cosa, tenint en compte els procediments legals de licitació i adjudicació ha fet inviable poder arribar a aquests percentatges d’execució en pràcticament tota la Comunitat Valenciana.

“És impossible i inassumible per qualsevol Ajuntament que vullga complir la llei de contractació, fer els projectes com cal, complint tots els requisits i publicar les pliques amb garanties per a l’adjudicació, ja que una convocatòria que s’hauria d’haver estat a principis d’any, va retardar-se la seua resolució fins a juliol i el retard de la Conselleria, ara ens està posant en problemes a alguns ajuntaments com Torrent, Alboraia o Paterna en alguns casos, amb la impossibilitat d’assumir la part que Conselleria deixarà de finançar per no complir el termini, alguns municipis estan renunciant, però nosaltres tenim clar que no anem a fer-ho, ja que han sigut fruit del consens amb propietaris privats i empreses pels terrenys dels accessos, a més que amb l’arribada per fi de la ronda sud-oest, Vila-real haurà un abans i un després”.

DSC_0925D’aquesta manera Benlloch ha anunciat que la ciutat portarà endavant els quatre projectes de reindustrialització, si finalment la Conselleria de Economia no dóna solucions, tal com li estan reclamant municipis de tota la Comunitat Valenciana, encara que suposara incrementar l’aportació municipal.

“Estem debatent i parlant amb la Conselleria d’Economia perquè done una solució a una qüestió que no és culpa dels ajuntaments sinó d’ells, però, en cas que no arribe, el que no anem a fer, com estan fent altres municipis, és renunciar a ajudes per a projectes, a més, que són molt interessants per al futur i perquè Vila-real seguisca sent líder. Per no posar un milió d’euros, que seria el que correspondria a aquest 45% aproximadament, no anem a deixar de rebre dos milions i a perdre oportunitats, a més de l’esforç que han fet empreses i particulars que han cedit terrenys i donat facilitats perquè han comprés que els projectes són clau per al desenvolupament de Vila-real“, explica l’alcalde.

El primer edil ha assenyalat que s’està produint un debat amb preocupació a les Corts Valencianes i ha valorat que les declaracions del conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, respecte a què el compliment dels terminis sí que és possible són poc encertades. ja que la responsabilitat és de la Conselleria.“Clar, és possible en projectes de poca dotació econòmica però quan parlem de tres milions els tràmits es compliquen i la legalitat s’ha de complir”. A més, recorda que aquests projectes també es contemplaven els Edusi que l’Ajuntament va perdre i que només haurien cobert el 60%. Una de les solucions que s’està barallant és que la Generalitat torne a convocar les ajudes i que els ajuntaments presenten nous projectes. “No anem a fer això, presentar el mateix amb algunes modificacions o els següents de la llista, són la nostra màxima prioritat i anem a lluitar perquè es materialitze”, afirma amb contundència.

Benlloch assegura que els projectes estan fets i la pròxima setmana es presentaran per a ser licitats com més prompte millor per a estar acabats enguany. “És una llàstima que en any electoral i amb les dificultats que estan passant molts consistoris hagen de renunciar a projectes d’aquesta gran envergadura per una mala organització dels temps i indica que amb el nivell d’endeutament que té l’Ajuntament hui dia, d’un 59%, per haver fet un pressupost amb les inversions necessàries i de continuïtat de l’any passat, es podria demanar un préstec per a fer front a aquest milió d’euros.

El PP lamenta que la mala gestió de l’alcalde provoca la pèrdua aquesta ajuda que pagaran tots els veïns amb un préstec

“Una altra subvenció perduda per l’alcalde de Vila-real”, així ha valorat el PP la notícia. En aquesta ocasió, una ajuda ja aprovada de 1,3 milions d’euros de la Generalitat per als polígons industrials i que s’han deixat escapar per la mala gestió de l’alcalde.

Un nou exemple de mala gestió de l’alcalde i que confirmen el model fracasse de Benlloch que arriba al final de la seua etapa ja. A més, ara aquesta ajuda l’hauran de pagar els veïns a través d’un crèdit.

Una situació que des del Partit Popular han lamentat ja que “és un altre exemple més del fracàs de Bell-lloc i demostra que estem davant una etapa esgotada i que Vila-real no es mereix aquesta nefasta gestió”.

Aquest fracàs se suma a la pèrdua de més de set milions d’euros dels fons europeus, així com la pèrdua de la plataforma intermodal de Vila-real que al final se situarà a Castelló.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *