Martes, 19 de junio, 2018  |  
Onda presenta les novetats de la programació del Festival 3 Cultures+1 entre el 21 i 23 de juliol Onda presenta les novetats de la programació del Festival 3 Cultures+1 entre el 21 i 23 de juliol

- 17 julio, 2017 -

En l'acte s'han detallat allò què trobaran els visitants al centre històric i altres emplaçaments on s'exposaran les obres Onda presenta les novetats de la programació del Festival 3 Cultures+1 entre el 21 i 23 de juliol

En l’acte s’han detallat allò què trobaran els visitants al centre històric i altres emplaçaments on s’exposaran les obres

Castellón Informació

Onda ultima els preparatius per a la segona edició de el ‘Festival Onda 3 Cultures’ que arrancarà divendres que ve 21 i es desenvoluparà fins al diumenge 23 de juliol, amb la novetat enguany d’una Fira d’Art Emergent. El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas, ha explicat aquest matí més detalladament algunes de les experiències que podran viure els assistents a aquest esdeveniment que ha qualificat com a “autèntic i singular”.

Entre els 12 artistes que participaran en aquesta edició de l’any 2017, que es presenta sota el nom ‘Festival Onda 3 Cultures+1. #3+1 Fira d’Art Emergent’, es troben les onderes Mari Carmen Vidal, Rosana Mora i Begoña Molina, en representació de l’art local; les castellonenques Marta Ribes i Sandra Vega; d’Alcora, Ana Beltrán; de Benlloch, Sara Bellés, com a ambaixadores de la província; així com la madrilenya Bàrbara Traver; la barcelonina Laura Serradilla; de Sabadell, Aleix Font, artistes del territori nacional; i el xilè Disneylexia, com a representant de l’àmbit internacional.

Els visitants a aquesta cita cultural podran gaudir d’obres en les quals predomine un marcat realisme, utilitzant diverses tècniques que van del gravat a l’aquarel·la i l’oli, però també altres tècniques en les quals el protagonisme passe a ser la mescla de materials i les seves textures. Tot açò dins d’un ampli ventall de temàtiques diverses, des de les més clàssiques a les més avantguardistes o revolucionàries com a exemples d’art emergent contemporani. Els artistes utilitzaran per a l’exhibició i venda de les seves obres alguns dels espais més emblemàtics del centre històric, com l’antiga presó, mentre que uns altres exposaran en cases cedides per particulars o alguns restaurants.

Festival Onda 3 Culturas, teniente de alcalde Dinamización Económica Ayuntamiento Ángel Badenas 2

Aquest matí, el tinent d’alcalde Ángel Badenas ha estat acompanyat durant la roda de premsa d’algunes de les artistes que ‘prendran’ la ciutat durant aquesta cita, en concret, de Mari Carmen Vidal i Begoña Molina, que ocuparan l’antiga presó; i de Sara Bellés, que exposarà en el restaurant ‘Il Forno Medievale’. Així mateix, ha estat present Rosana Capilla, una veïna d’Onda que conviurà durant aquests dies amb l’artista català Aleix Font i obrirà les portes de la seva casa als visitants que vulguen conèixer la seva obra.

Badenas ha recordat que aquesta nova edició, que es presenta sota el nom ‘Festival Onda 3 Cultures. #3+1 Fira d’Art Emergent’, planteja un nou repte de l’actual equip de govern liderat per l’alcalde Ximo Huguet, que sorgeix de la necessitat de donar a conèixer al públic les cultures passades que van conviure en la ciutat i com es presenta avui el seu llegat, en un context cultural actual en el qual aquestes confluïsquen amb una quarta: la cultura contemporània. En aquesta línia, el tinent d’alcalde ha destacat que “aquest festival és una mostra clara de l’aposta de l’actual equip de govern pel turisme i la interculturalitat. Es tracta d’una cita ineludible amb la qual pretenem que tant visitants com a veïns visquen Onda i la ciutat es convertisca en un referent cultural”.

El ‘3+1 Fira d’Art Emergent’ obrirà les seves portes el divendres 21, a partir de les 19.30 i fins a les 24.00 hores, amb un horari d’atenció al públic que desitge visitar-la que serà idèntic el dissabte 22, mentre que el diumenge 23 romandrà oberta d’11 a 14 hores. Aquesta novetat respecte a l’edició de l’any passat permetrà que, a més del turisme artístic, l’economia local, concretament la hostelera, també tinga el seu focus durant els tres dia de celebració del Festival.

Tots els públics estan convidats a participar

Quant a la programació que inclou el ‘Festival Onda 3 Cultures’, cal recordar que es comptaran amb tallers d’arts plàstiques a càrrec de la recentment inaugurada Aula Universitària UJI-Vila d’Onda, així com una multitud d’activitats, sent el centre històric l’epicentre i lloc d’acolliment de gran part d’elles.

Cartel Festival Onda 3 Culturas 2017

Per la seva banda, Joan Feliu, director de l’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda, present durant la roda de premsa d’aquest matí, ha explicat algun dels tallers que es duran a terme aquest cap de setmana. Concretament s’ha referit als murals que es realitzaran el divendres a les 20.00 hores i el dissabte a les 18.00 hores, a l’aparcament del Cinema Paradís. “Laura Serradilla i Aleix Font, respectivament, seran els encarregats d’impartir aquests tallers amb els quals es crearà unes obres murals de grans dimensions. No importa el resultat, si no l’experiència que els visitants i veïns d’Onda puguen pintar amb els artistes en un lloc tan especial com és l’aparcament del Cinema Paradís, situat a les faldilles de l’emblemàtic castell”.
Tota la programació i la novetat de la Fira d’Art Emergent estan pensades per a un públic divers, i no solament als onders, sinó també a altres visitants de diferents llocs de la província i, fins i tot, de fora d’ella”, ha remarcat Badenas. D’aquesta manera, Onda continua oferint experiències úniques i iniciatives en l’àmbit artístic i turístic “amb l’objectiu d’aquest equip de govern de dinamitzar encara més l’economia de la localitat i convertir-la en referent com a municipi d’avantguarda”.

Google+
Whatsapp Telegram

No hay comentarios por el momento.

Se el primero en dejar un comentario abajo.

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *