Lunes, 16 de diciembre, 2019  |  
Sis seleccions autonòmiques es baten en duel escènic al I Torneig Nacional Match d’Improvisació que recala a Onda  Sis seleccions autonòmiques es baten en duel escènic al I Torneig Nacional Match d’Improvisació que recala a Onda 

- 1 febrero, 2019 -

Els participants veuen la trobada com un revulsiu per a ajudar a pujar a aquesta disciplina escènica i als seus professionals Sis seleccions autonòmiques es baten en duel escènic al I Torneig Nacional Match d’Improvisació que recala a Onda 

Els participants veuen la trobada com un revulsiu per a ajudar a pujar a aquesta disciplina escènica i als seus professionals

Castellón Información

teniente de alcalde Ayuntamiento Onda, LluÌs PastorEquips equilibrats amb jugadors “bastant desequilibrats”. Amb desimboltura i molta tècnica. Un “Frankenstein aragonés”. I en tots els casos, amb suficient preparació i experiència com per a reaccionar amb èxit a les ocurrències del públic. Amb aquest conjunt de qualitats i potencialitats es presenten les sis seleccions autonòmiques que des d’aquest divendres i fins diumenge 3 de febrer –dia de la final- es baten en duel escènic al I Torneig Nacional Match d’Improvisació que recala a Onda (Castelló), organitzat per les companyies Arteatre i Teatro Indigesto, i per l’Ajuntament i la Conselleria de Cultura.

Vint-i-quatre professionals de la ‘impro’ teatral d’una vintena de companyies de cada comunitat donen forma als diferents equips. Coincideixen que “el que està fent Onda amb la ‘impro’ és valent i innovador; un exemple d’il·lusió i professionalitat”. Així afronten el repte els sis equips.

SELECCIÓ DE COMUNITAT VALENCIANA 

Subit, Guerrilla Impro, Improvivencia i Arteatre

SELECCION COMUNIDAD VALENCIANA TORNEO ONDALa seua és una selecció “contradictòria”. “Un equip bastant equilibrat format per uns improvisadors bastant desequilibrats”, assenyalen entre riures. La seua basa davant el duel: sumar a gent “amb una bona experiència en la impro” i “jugar a casa”. Dels seus rivals destaquen la “química” dels improvisadors de l’equip de Castella i Lleó; el planter de saragossans, “la capital de la impro estatal”, que nodreix la selecció aragonesa; i l’experiència dels equips de Catalunya, Madrid i Andalusia. La selecció valenciana espera que aquest primer Torneig Nacional supose una “major difusió de les arts escèniques i en concret del teatre d’improvisació”, que ajude a sumar públic i es convertisca en “un punt de trobada i de suport per a tots els improvisadors de l’estat”.


SELECCIÓ D’ANDALUSIA

La Tetera Impro, Improductivos, Indigesto

Rafa Villena s’erigeix en portaveu de la selecció andalusa, “alegre, treballadora i amb ganes de portar al públic un bon espectacle. Venim de tres companyies professionals molt diferents i pensem que hem fet un ‘equipazo’ per a competir en el Nacional de Match”, assegura. La seua “arma poderosa” és comptar amb Encarni Corrals, “una de les millors improvisadores del món!”. I el seu plat fort: “Tenim desimboltura, que unit a la tècnica ens donarà moltes alegries en el campionat. Som actors i actrius professionals, que portem en això de la improvisació més de tretze anys. El nostre punt fort són les ganes que tenim de pujar-nos junts a improvisar i tindre a tants rivals desprenent talent a dolls”. D’ells, dels rivals, només afirmen: “Quins ‘equipazos’!”. “Veiem que és una sort poder reunir tant talent distribuït per les províncies espanyoles”. Això és el que motiva el Torneig. “Una trobada meravellosa, el caràcter competitiu de la qual ens dóna una al·licient. Divertir-nos i divertir és la nostra obsessió. I el compromís de continuar creixent en la recerca i desenvolupament d’aquesta disciplina que va estenent-se per Espanya”.

SELECCIÓ DE MADRID

El Club de la Impro, Jamming, Improclan, Impro Impar

Des de Madrid aterra “un combinat veterà, versàtil, apassionat de la disciplina i amb moltes ganes de compartir escena i passar una estona divertida amb els nostres companys de les altres comunitats”, explica Javi Pastor, un dels seus improvisadors. Considera que en aquesta disciplina “l’experiència és un valor important i intentarem traure-li el màxim partit a aqueixa basa acompanyant-la de la nostra espontaneïtat i saber fer sobre les taules”. No veuen rivals en aquest Torneig, “sinó companys. Venim a aquest esdeveniment amb la idea principal de jugar “amb” i no “contra” els altres equips, formats per gent a la qual tenim una gran admiració professional i afecte personal i amb els quals sempre és un autèntic plaer coincidir”. Per a Pastor, el campionat d’Onda dóna motiu “a mesclar-nos, compartir i donar a conéixer aquesta disciplina tan bella com és la de la improvisació al públic del carrer; qualsevol proposta en aquest sentit em sembla sempre una iniciativa meravellosa”. “Destaquem la gran afluència de professionals en el que, sens dubte, serà l’epicentre de la improvisació nacional durant aquests tres dies”, conclou.

SELECCIÓ D’ARAGÓ 

Teatro Indigesto, Teatro Bicha 

L’humor de JJ emergeix quan toca referir-se a l’equip amb el qual Aragó competeix en el torneig d’Onda. “És un Frankestein baturro, pegues un tros d’Indigesto, un altre d’una Bicha, un altre del Punt Je i un altre que siga un Desastre i apareix aquest ‘moustro’ aragonés”. El seu plat fort, afirma entre riures, és haver comprat els vots del públic, “això sempre ajuda”, remata amb una riallada. Dels seus uns altres cinc rivals lloa que estiguen integrats per equips “molt complets” i per professionals “ràpids, lents, alts, baixos, bonics, lletjos…”, relata de nou entre riures. “La veritat és que és una festa veure a tanta gent bona junta”. Créixer en professionalitat i compromís, “motivar-nos, afermar-nos i creure en la improvisació com a teatre contemporani” és el repte que es marquen per a aquesta trobada a Onda. “És molt agradable veure com ens anem trobant en escenaris per diferents teatres i ciutats i observar com cada vegada hi ha més demanda. El que està fent Onda amb la impro és valent i innovador, i des de fora de Castelló és un exemple d’il·lusió i professionalitat”.

SELECCIÓ DE CATALUNYA

Impromagia, ImproAcatomba

Improvisadors de Barcelona “alegres, ufanosos i pizpiretos”. Així són els qui donen forma a la Selecció de Catalunya, diu el seu representant, Javier Alba d’Alba, qui assente: “El nostre plat fort és que responem bé sota pressió, en concret de 1013 milibars”. A la resta d’equips els veu “preparats i amb ganes d’improvisar tots junts” i concep aquest I Torneig com una proposta que “enriqueix a la comunitat nacional d’improvisació. Aquest tipus de trobades unifiquen, contacten i fan que un major públic conega el món de la improvisació esportiva”.

SELECCIÓ DE CASTELLA I LLEÓ 

Improvalladolid

SELECCION CASTILLA Y LE”NEs presenten com “una família que gaudeix immensament improvisant junta”. Es van conéixer al tren, “i això uneix molt”. La seua principal basa per a barallar pel tron d’aquest I Torneig a Onda és “el leísmo i el loísmo. LES usarem tota l’estona per a deixar-LOS molt bojos”, assenyalen Saúl i Berta, de la companyia Improvalladolid. Afirmen que en el campionat concorre “lo millor de cada casa, molt de talent junt del qual gaudir”, però adverteixen: “Ací no hi ha rivals, només companys amb els quals jugar i als quals picar sense pietat”. Lloen la iniciativa materialitzada des de hui i fins al diumenge sobre l’escenari del Teatre Mònaco d’Onda: “Tot allò que ajude a créixer i a donar notorietat a la nostra disciplina és un regal. A més, esdeveniments com aquest, que reuneixen improvisadors de tota Espanya, serveixen per a generar sinergies i crear comunitat entre tots”, conclouen.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *