Martes, 21 de enero, 2020  |  
El foment dels horts urbans en terrats i els jardins verticals, possibilitats per a fer de Castelló més sostenible El foment dels horts urbans en terrats i els jardins verticals, possibilitats per a fer de Castelló més sostenible

- 15 julio, 2019 -

Marco assegura que el Pla General aposta per infraestructures verdes que garanteixen la convivència entre elements naturals i urbans El foment dels horts urbans en terrats i els jardins verticals, possibilitats per a fer de Castelló més sostenible

Marco assegura que el Pla General aposta per infraestructures verdes que garanteixen la convivència entre elements naturals i urbans

Castellón Información

Fer de Castelló una ciutat més sostenible, eficient i atractiva per a viure és un punt clau en el programa de Govern Municipal. Per a això, l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, assenyala que “substituir el ciment per vegetació planteja un primer pas”. La primer edil advoca pel foment de zones verdes en patis, terrats, solars i murs, una aposta reflectida en el Pla General d’Urbanisme, que incrementa la superfície verda mitjançant infraestructures que garanteixen la convivència entre elements naturals i urbans.

D’aquesta forma, el Pla General contribueix a “mitigar els efectes del canvi climàtic”, recorda Marco, qui trasllada la seua voluntat de “treballar per a fer un Castelló més verd, amb una millor qualitat de l’aire”. Aquest repte passa per “conjuminar tots els esforços possibles per a deixar a les nostres filles i fills una ciutat en la qual es puga viure millor”, tal com conclou l’alcaldessa.

En aquest sentit, el Pla General presenta les cobertes, terrats i patis com a “espais que poden actuar en favor de la qualitat ambiental i social ja que regulen el clima urbà i el de l’edifici, redueixen la contaminació atmosfèrica, acullen una flora i una fauna valuoses que milloren el paisatge, retenen aigua i es converteixen en espais eficaços de socialització a l’aire lliure, on es poden realitzar activitats diverses d’oci o de producció agrícola o energètica”.

El jardí vertical de la plaça Major, que va ser una de les propostes més demanddaes en els pressupostos participatius de 2017, o l’ampliació de terreny per a horts urbans han anat introduint instal·lacions naturals en plena la ciutat. L’objectiu del consistori és mantindre aqueixa línia de treball, la qual cosa es tradueix en un major nombre de jardins verticals o la inclusió d’horts ecològics en espais inutilitzats, com són els terrats d’edificis municipals.

Amb tot això, des de l’equip de Govern es pretén “innovar solucions, proposar iniciatives amb un impacte positiu per al medi ambient, prendre com a exemple altres models de ciutat i dissenyar així un Castelló més sostenible”, ha declarat Marco.

Google+
Whatsapp Telegram


  • Amparo la fantástica, sera el apodo que se esta ganando la Alcaldesa con informaciones como esta.
    ¿De verdad se cree lo de convertir Castellón como los jardines de Babilonia.? cierto que de las propuestas participativas del 2017 se hizo el jardin vertical, pero con tan mal gusto, que el el jardin del Tanatorio la Magdalena es mas bonito y mejor cuidado. ese jardín como mínimo hubiese tenido que forrar toda la pared y no aplicar un cuadro colgado y punto, el gusto no se donde esta en este Ayuntamiento , cero en decoración de jardines y Parques como el Ribalta o la Farola.
    Y otra cosa hay suficiente agua para tanto verde, o se tendrá que recurrir a las desoladoras famosas del progresista Rodriguez Zapatero , y que ningún municipio quiere porque no es sostenible el pago de dicha agua, ¿Donde esta la sostenivilidad?

    Responder

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *