Domingo, 16 de junio, 2019  |  
La Fundació Manantial posa hui en marxa el primer CRIS per a persones amb trastorns mentals de Vila-real  La Fundació Manantial posa hui en marxa el primer CRIS per a persones amb trastorns mentals de Vila-real 

- 15 abril, 2019 -

L’Ajuntament va cedir en estiu una parcel·la de 1.174 m² per a la construcció i gestió per part de l’entitat amb un pressupost de... La Fundació Manantial posa hui en marxa el primer CRIS per a persones amb trastorns mentals de Vila-real 

L’Ajuntament va cedir en estiu una parcel·la de 1.174 m² per a la construcció i gestió per part de l’entitat amb un pressupost de 773.403 euros i 70 places

Castellón Información/S.N.

La Fundació Manantial ha anunciat hui que posa en marxa els seus nous centres d’atenció social a la Comunitat Valenciana, el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) i el Centre de Día ‘La Ribera’ en Carcaixent i el CRIS ‘Ciutat de Vila-real’ en Vila-real, els quals compataran amb un total de 160 places.

D’aquesta manera, per fi Vila-real afig una peça més al futur Barri Sociosanitari. L’Ajuntament va cedir en estiu una parcel·la de 1.174 metres quadrats per a la construcció i gestió per part de la Fundació Manantial del CRIS, amb un pressupost de 773.403 euros.

El centre se situarà en la parcel·la al costat del centre de dia Molí la Vila, valorada en 1.061.244 euros, que el consistori cedeix en concessió demanial per un període de 75 anys. Una vegada signat l’acord i concedida la llicència d’obres, la Fundació Manantial procedirà a la construcció del CRIS, que tindrà 70 places que seran concertadas per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

La ubicació del futur centre s’emmarca també en el projecte de Barri Sociosanitari de Vila-real, en el qual s’inscriuen altres recursos com la residència Santa Ana o la seu d’AECC, amb vocació de prestació de serveis comarcal.

Objectiu complit: projecte finalitzat abans d’acabar la legislatura 

A la província hi ha tres Centres de Rehabilitació i Inserció Social però cap les depèndencies del qual estiguen destinades en exclusiva a malalts mentals i que tinguen vocació d’empoderar i dignificar la vida dels usuaris mitjançant el treball, com el que hui naix. El servei pretén ser comarcal i de portes obertes i ja en la firma del conveni i la cessió els responsables, Francisco Sardina i Ana Ortells, van assegurar que l’objectiu era que estiguera abans d’acabar la legislatura i així ha sigut.

Des de l’entitat destaquen que els nous centres suposen un avanç en l’atenció a la salut mental a la Comunitat Valenciana, en donar cobertura a les necessitats de suport social i recuperació psicosocial de les persones amb problemes de salut mental de tots dos municipis.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *