Sábado, 24 de octubre, 2020  |  
Un article descriu la diversitat d’espècies emprades en bardisses al campus del Riu Sec de l’UJI Un article descriu la diversitat d’espècies emprades en bardisses al campus del Riu Sec de l’UJI

- 30 septiembre, 2018 -

Aquest treball complementa el llibre Guia de la flora ornamental de la universitat Un article descriu la diversitat d’espècies emprades en bardisses al campus del Riu Sec de l’UJI

Aquest treball complementa el llibre Guia de la flora ornamental de la universitat

Castellón Información

Un article publicat el passat juliol en la revista científica internacional dedicada a l’estudi de la flora ornamental Bouteloua, descriu la diversitat d’espècies vegetals emprades per a formar bardisses al campus del Riu Sec de l’UJI.

L’estudi ha determinat que, actualment, s’utilitzen entre espècies i cultivars 49 taxons distints d’arbres i arbusts en forma de bardisses en aquest campus, tots de fulles persistents. Entre aquests vegetals hi podem ressaltar set espècies que destaquen pels seus fruits, com el coscoll, el llentiscle i el grèvol; quatre que en destaquen per la seua floració, com l’hibisc; i cinc plantes aromàtiques, com el romer i la murta.

Segons els autors Ricard Pitarch Garcia i Marcel Pitarch Marín, «les àrees del Campus del Riu Sec amb major densitat i diversitat de bardisses són el Jardí dels Sentits, els voltants dels edificis de l’Espaitec i el vial que va del nord de la zona de raquetes, passant per l’entrada al Paranimf i acabant en la porta d’accés de l’avinguda Sos Baynat».

Aquest treball complementa el llibre Guia de la flora ornamental de la Universitat Jaume I: Un campus per a la biodiversitat, escrit per uns dels coautors de l’article, Ricard Pitarch Garcia, i publicat en 2013 pel Servei de Publicacions de l’UJI, que catalogava i descrivia totes les espècies d’arbres, arbusts i plantes ornamentals del campus de manera rigorosa i divulgativa. Aquest llibre segueix de vigència, ja que quan es va redactar el projecte de jardineria de la part urbanitzada, estava acabada i sols s’han realitzat xicotetes remodelacions.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *