Noticias Castellón
viernes, 26 de abril de 2024 | Última actualización: 23:10

Els més joves volen ampliar l’horari d’obertura de les escoles a partir de les 17.00 i recuperar el cinema a la ciutat

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 16 segundos

Noticias Relacionadas

El plenari infantil recull les reivindicacions dels xiquets i xiquetes de sis col·legis de Castelló

Castellón Información

El regidor d’Educació, Enric Porcar, ha escoltat les demandes dels i les més joves, que passen per ampliar l’horari d’obertura de les escoles a partir de les 17.00 i recuperar el cinema a la ciutat, entre altres

 “Aquest matí la paraula és només vostra perquè ara esteu al saló de plens i sou els mandataris de la ciutat”. Amb aquesta invitació, el regidor d’Educació, Enric Porcar, ha donat el tret de sortida al primer plenari infantil que se celebra per part de l’actual equip de govern. La iniciativa tindrà continuïtat a partir de 2017 i té per objectiu conèixer les reivindicacions dels i les més joves fent-los partícips del funcionament de les institucions democràtiques.

Un total de 30 representants amb sis portaveus de sis escoles de Castelló han estat els encarregats d’emprendre la celebració dels plenaris infantils en una sessió que ha donat a conèixer interessants propostes i inquietuds per part dels xiquets i les xiquetes de la ciutat. Sens dubte, la més cridanera resulta la d’obrir les instal·lacions dels centres escolars a partir de les 17.00 hores, moment en que l’alumnat vol aprofitar per seguir jugant o passar la vesprada amb els seus amics sense haver d’eixir del recinte dels col·legis.

“Estem molt d’acord, els col·legis haurien d’obrir fins més tard amb l’objectiu de que tots pugueu gaudir de les instal·lacions públiques durant la vesprada”, ha coincidit Porcar. Al respecte, els propis alumnes que han intervingut a la sessió han volgut deixar clar que “si s’obren les portes de les escoles per la vesprada, tots i totes hem de ser respectuosos amb les instal·lacions i el material”, tal i com ha defensat una alumna del Lluís Revest.

Altre dels punts candents del debat ha estat la demanda, per part de l’alumnat de les sis escoles, d’incrementar les campanyes de civisme i de promoure sancions per a aquelles persones que, per exemple, no recullen els excrements de les seues mascotes del carrer. Al respecte, Porcar ha recordat les iniciatives engegades per la regidora de Salut Pública de l’Ajuntament, Mary Carmen Ribera, i ha assegurat que “la conscienciació és cosa de tots ja que nosaltres mateixos som peces clau per canviar allò que no ens agrada i conscienciar la gent”.

Una altra de les demandes ha estat la d’instaurar cinemes a la ciutat, ja que, tal i com ha defensat el col·legi Isabel Ferrer, “no podem anar a veure pel·lícules a menys que ens desplacem a la Salera i considerem que el centre de la ciutat hauria de tindre aquest servei”. El regidor d’Educació ha afirmat que “aquesta necessitat és bàsica perquè el cinema és cultura i, en tot cas, el que ha d’estudiar l’Ajuntament és la possibilitat de fer cinema a la fresca a l’estiu”.

En altre ordre de coses, els i les alumnes també han demanat la ubicació de comptadors temporals i senyals auditives a tots els semàfors de la ciutat, la retirada de les tanques del parc de Rafalafena i la implementació de més seguretat ciutadana. A més dels col·legis citats, el plenari infantil ha comptat amb la participació dels centres Bisbe Climent, Gaetà Huguet, Benadressa i Censal.

Porcar ha pres nota de tot allò que han reivindicat els alumnes i s’ha compromès a estudiar l’aplicació de cada mesura per millorar la vida dels veïns i veïnes més jovenets. El plenari ha comptat amb la pintada d’un gran mural a la plaça Major en al·lusió a les Ciutats Educadores, projecte en el que s’emmarca la iniciativa del plenari infantil. .