Domingo, 5 de julio, 2020  |  
Cineculpable rep 345 històries ‘en curt ’i selecciona 39 que es projectaran a l’Auditori de Vila-real Cineculpable rep 345 històries ‘en curt ’i selecciona 39 que es projectaran a l’Auditori de Vila-real

- 18 noviembre, 2019 -

El certamen clausurarà el divendres 29 la gala de premis, presentada per l'actor i còmic valencià Rafa Alarcón Cineculpable rep 345 històries ‘en curt ’i selecciona 39 que es projectaran a l’Auditori de Vila-real

El certamen desvetlla el jurat i es clausurarà el divendres 29 la gala de premis, presentada per l’actor i còmic valencià Rafa Alarcón 

Castellón Información 

3.630 minuts de visionat, o més de 60 hores de cara a caraamb la pantalla gran, han servit a l’organització del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpableper a recórrer una a una les 345 obres presentades a concurs i seleccionar a les 39 històriesque construeixen ja la graella oficial que es projectarà en l’Auditori de la localitat. A una setmana per a l’arrencada del certamen –del 25 al 29 de novembre-, la coctelera cinèfila d’aquesta 22a edició, inspirada en les criatures de terror que ha donat el seté art, comença a agitar-se amb força disposada a deixar el llistó ben alt.

De moment els qui apunten alt són els 39 curtmetratges de la Secció Provincial i la Secció Oficial que es disputen els 7.800 euros en premis distribuïts en set categories. “En la selecció d’enguany trobem un gran nivell quant a curts de temàtica social on s’aborden temes com la situació de la tercera edat o la diversitat física i mental de les persones”, ha indicat Sonia de la Vega, coordinadora de Cineculpable, en la roda de premsa oferida aquest dilluns per a informar dels últims detalls d’aquesta 22a edició que apadrina com a Culpable l’actor d’Onda Víctor Palmero (‘La que se avecina’).

“L‘humor està molt present en aquesta edició, encara que en moltes ocasions amb tint cínic. En general, s’ha fet una selecció molt diversa que esperem agrade i entretinga al públic”, ha afegit. Obres que cavalquen sobre gèneres tan dispars com la comèdia negra, la de terror o el drama social, el bèl·lic o l’animació, i que arriben avalades per més de 200 premis i seleccions en diferents festivals nacionals i internacionals. Operes primes (4 de les 10 de la Secció Provincial ho són) que es funden amb direccions veteranes se sumen a l’aparador ‘en curt’ de Cineculpable, que aterra a més carregat de rostres coneguts: de Belinda Washington (‘Meterotem ama’) a Jon Plazaola (‘Beber’), la que fora Culpable 2010 Carmen Ruiz (‘Mejor Actriz’) o la mateixa Carmen Machi (‘¿Por qué miente la gente?’).

Per la seua banda, la regidora de Joventut de Vila-real, Anna Vicens, ha destacat el vessant internacional dels curtmetratges que integren la Secció Oficial, amb 9 obres procedents de França, Iran, Colòmbia, Austràlia, Àustria, Rússia, Croàcia i el Canadà.

Un jurat d’altura

Del 25 al 28 de novembre Cineculpable –la sintonia oficial del qual assumeix enguany José Cabanes, El Dimoni- projectarà en l’Auditori de Vila-reala partir de les 22.00 hores i en sessions gratuïtes els 39 curtmetratges seleccionats. El dilluns 25 estarà reservat a la Secció Provincial. A més, el mateix dia es projectarà en l’Espai Jove (19.00 hores) l’off dels curtmetratges provincials no seleccionats. El divendres 29, durant la gala de premis, es coneixeran les obres guanyadores després de sotmetre’s a l’escrutini del jurat (a excepció del Premi del Públic). Un jurat que integren enguany sis professionals.

Encapçala l’elenc l’actriu il·licitana Elisa Lledó.Llicenciada en Art Dramàtic, diplomada en Interpretació Cinematogràfica i directora de la seua pròpia escola d’interpretació a Madrid, és coneguda pel seu treball en sèries com Allí Abajo, L’Alqueria Blanca o La que se avecina. S’uneix també el director Carlos Villafaina, guionista i director de Silencio por favor, nominat als Premis Gaudí i preseleccionat als Goya. El seu curtmetratge Gusanos es va fer amb el premi al Millor Actor en Cineculpable 2018.

El realitzador de Nules (Castelló) Vicente Bonet,premiat en diverses ocasiones pels seus curtmetratges Love Wars, Miniatures o Sputnik, s’incorpora també al jurat més culpable, que completen Iris Larios, d’Avant productors, l’Associació Valenciana d’Empreses de producció audiovisual i productors independents, iSergi Heredia, actor i director artístic de Vila-real, impulsor de la FAM Teatre i especialista en la direcció de produccions de gran format i festivals d’arts escèniques com el MUT! de Castelló.

IES Broch i Llop i la Fundació Flors participen en Cinexpress

Cinexpress, una de les activitats més arrelades en el programa del festival de curts, torna de nou a l’agenda del certamen per a acostar el món del cinema a estudiants de Secundària de la ciutat, que tindran quatre dies per a rodar les seues històries i muntar-les per a poder exhibir- les en la gala de lliurament de premis. Enguany partipen els IES Broch i Llop i la Fundació Flors que, amb el patrocini de Reciplasa, basaran els seus projectes en la temàtica del reciclatge, reforçant així la sensibilització ciutadana cap a la necessitat de cuidar l’entorn.

La projecció dels curts de Cinexpress seran una part del programa que desplegarà la gala de lliurament de premis amb la qual el festival clausurarà la seua 22a edició el divendres, 29 de novembre. El grup d’estudiants de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló de l’assignatura d’Escenografia Magdalena Chillida, Liliana Vilceanu, Carla Decostanzi i Alejandro Gómez, sota la batuta de la seua professora Marina García Broch, afronten el repte de dissenyar i crear l’escenografia de la gala, que serà conduïda per l’actor i còmic valencià Rafa Alarcón.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *