Sábado, 24 de agosto, 2019  |  
Castelló sol·licita al Govern una tercera revisió a la baixa dels valors cadastrals de l’IBI Castelló sol·licita al Govern una tercera revisió a la baixa dels valors cadastrals de l’IBI

- 22 mayo, 2019 -

Amb aquesta mesura, es compensarà l'efecte de la ponència de valors cadastrals que va entrar en vigor en 2012 Castelló sol·licita al Govern una tercera revisió a la baixa dels valors cadastrals de l’IBI

Amb aquesta mesura, es compensarà l’efecte de la ponència de valors cadastrals que va entrar en vigor en 2012

Castellón Información

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha sol·licitat a la Gerència Territorial del Cadastre de Castelló una nova baixada en el valor cadastral dels immobles, que és l’import sobre el qual s’aplica l’Impost sobre Béns immobles (IBI). És la tercera revisió cadastral consecutiva que demana el Govern municipal per a atenuar l’impacte de la contribució urbana després de l’increment de valors cadastrals que es va aprovar en 2011.

Marco ha formalitzat la sol·licitud davant l’organisme del Ministeri d’Economia, que haurà de resoldre la petició i determinar el percentatge que s’aplicarà a la baixa. La primera revisió dels valors cadastrals va rebaixar un 9,1% el preu dels habitatges i immobles sobre el qual es calcula l’IBI. En la segona revisió, la baixada va ser del 9,3% sobre els valors de l’any anterior. El percentatge de la nova revisió l’haurà de decidir el Cadastre. Un habitatge de 100.000 € en 2017 es va reduir fins als 91.000 € en 2018 i amb el nou coeficient per a 2019, té un valor de 84.630 €. Ara tornarà a baixar.

De forma paral·lela a l’aplicació d’aqueixos nous valors cadastrals, l’Ajuntament ha rebaixat també el coeficient municipal que determina l’import final de l’IBI. Per a l’exercici 2015 es va establir en un 0,7875%. En 2017 es va baixar al 0,7475% i en 2018, al 0,69%. La reducció de valors cadastrals no solament afecta a l’IBI, també a impostos de caràcter nacional com l’IRPF, plusvàlues, transmissions patrimonials i successions.

Amb aquesta mesura, es compensarà l’efecte de la ponència de valors cadastrals que va entrar en vigor en 2012, en ple esclat de la bambolla immobiliària, que va establir uns preus fiscals per a l’habitatge per damunt dels quals ara tenen els immobles. Fins que no van passar cinc anys des de l’aprovació de la ponència no es va poder sol·licitar la modificació dels valors cadastrals.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *