Sábado, 4 de julio, 2020  |  
Caixa Rural presenta el tradicional calendari a benefici de Rusc i que dóna a conèixer la història dels carrers de Vila-real Caixa Rural presenta el tradicional calendari a benefici de Rusc i que dóna a conèixer la història dels carrers de Vila-real

- 20 noviembre, 2019 -

Es treballarà per augmentar places de residència i centre de día per a persones amb diversitat i s’habilitaran habitacions per a emergències Caixa Rural presenta el tradicional calendari a benefici de Rusc i que dóna a conèixer la història dels carrers de Vila-real

Benlloch agraeix i encoratja la labor social de la Fundació i posa en valor els assoliments de l’ONG la seua implicació amb els joves amb diversitat funcional i amb la qual s’ha compromés a treballar per l’increment de places de residència i centre de dia, una petició que ja s’ha traslladat a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. S’habilitaran “habitacions en el centre de dia per a casos d’emergència, i ampliarem places en el centre ocupacional”

Castellón Información 

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha defensat els valors de col·laboració, solidaritat i cooperativisme que representa la Fundació Caixa Rural Vila-real durant l’acte de presentació del calendari solidari que cada any edita aquesta entitat i que en aquesta ocasió recaptarà fons en benefici de l’Associació de Diversitat Funcional i de Capacitats, Rusc. Ha assegurat que Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa Catòlic Agrària “han fet molt per la nostra població durant les seues 100 anys d’existència. No sols hem de tindre en compte l’aspecte dinamitzador de la nostra economia, sinó també el seu vessant social, cultural i integradora.

Calendari Caixa Rural 2

Benlloch ha acompanyat al president de la Fundació, Enric Portalés, a qui ha agraït la tasca social que desenvolupa Caixa Rural per a “treballar braç a braç” amb l’Ajuntament en els nous reptes de la ciutat, a través de projectes com el centre de negocis Efecte Vila-real o XiCaes, la iniciativa de la fundació que precisament té com a objectiu ajudar a les famílies amb xiquets i xiquetes amb diversitat funcional, oferint activitats de respir i atenció especialitzada a aquests joves. A més ha anunciat que s’habilitaran “habitacions en el centre de dia per a casos d’emergència, i ampliarem places en el centre ocupacional”.

“L’administració moltes vegades és lenta a l’hora de donar resposta a determinades realitats socials, i la Fundació Caixa Rural ha entés la necessitat d’estar ací, donant suport a aquestes famílies que lluiten perquè aquests joves amb diversitat funcional tinguen oportunitats”, ha remarcat l’alcalde. Benlloch ha agraït a la presidenta de l’associació Rusc, Mª Jesús Acebes, present en aquest acte, la seua implicació i s’ha compromés a treballar per a atendre les demandes d’aquest col·lectiu com l’increment de places de residència i centre de dia, una petició que ja s’ha traslladat a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i que, segons l’alcalde, “estic segur que aconseguirem que tire avant”. Acebes ha assegurat que “som una xicoteta associació” pel que ha agraït “que es recorden de nosaltres” a través d’aquestes iniciatives solidàries i ha reivindicat l’ampliació del centre de dia i la residència “perquè cada vegada tenim més usuaris”. L’Ajuntament de Vila-real ha signat per primera vegada enguany un conveni amb aquesta associació, valorat en 4.000 euros, que suposa el primer pas per a “continuar treballant de la mà en nous projectes”, ha remarcat l’alcalde.

Enric Portalés ha explicat que la iniciativa solidària pretén posar en valor “el treball de les 80 famílies que formen part de l’associació Rusc i que treballen per a la inclusió social d’aquests joves” i ha detallat que el calendari, que es pot obtindre a canvi d’un donatiu de dos euros, recull en aquesta ocasió dades sobre la toponímia dels carrers de Vila-real i la seua evolució a través de les diferents èpoques. L’historiador Jacinto Heredia ha sigut l’encarregat d’elaborar el contingut del calendari, amb la col·laboració a més de la Regidoria de Normalització Lingüística. Heredia ha explicat que la “toponímia és també un document històric”, que marca “l’evolució urbanística, social i política” dels municipis. Les il·lustracions són obra de Sara Heredia i el disseny de Toni Tirado.

Programació

El repartiment del calendari dóna el tret d’eixida a les activitats que la Fundació Caixa Rural organitza amb motiu del Nadal i que inclouen també el tradicional repartiment de lots nadalencs per als pensionistes que tenen domiciliada la seua pensió en l’entitat, que enguany es realitzarà en el Mercat Central, tal com ha recordat el president de la Cooperativa Catòlic Agrària, Juan José Ortells. La missa i el concert de Nadal del 22 de desembre, el Pregó de Reis el 26 de desembre i activitats infantils amb contacontes i xocolatada el 2 de gener, són alguns dels actes anunciats per Ortells per a les dates nadalenques.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *