Martes, 25 de junio, 2019  |  
L’Auditori de Benlloc acull les III Jornades d’Afirmació de la Nova Ruralitat amb més de cent participants  L’Auditori de Benlloc acull les III Jornades d’Afirmació de la Nova Ruralitat amb més de cent participants 

- 22 diciembre, 2018 -

Les sessions, amb l’assistència de la gerent de GAL Maestrat Plana Alta, s'han consolidat com un fòrum de reflexió i anàlisi a partir del... L’Auditori de Benlloc acull les III Jornades d’Afirmació de la Nova Ruralitat amb més de cent participants 

Les sessions, amb l’assistència de Lla gerent de GAL Maestrat Plana Alta Leader 1420s’han consolidat com un fòrum de reflexió i anàlisi a partir del diagnòstic i l’acció sobre la ruralitat

Castellón Información

La gerent de GAL Maestrat Plana Alta Leader 1420, Marta Urban, ha participat en les Jornades d’Afirmació de la Nova Ruralitat celebrades a l’auditori municipal de Benlloch els dies 14 i 15 de desembre. Amb tan sols tres edicions, les jornades, que van reunir a més de 100 participants, s’han consolidat com un fòrum de reflexió i anàlisi a partir del diagnòstic i l’acció sobre la ruralitat.

Plantejat com un lloc de trobada i participació, el seminari va congregar a agents vinculats amb el desenvolupament del món rural i acadèmics experts en la matèria que es van centrar en identificar les causes que provoquen el despoblament i en com revertir la dinàmica de l’èxode rural, considerat un problema d’Estat.

“Les jornades són el punt de partida d’un estudi més profund que es desenvoluparà per espai de quatre mesos, en els quals els sis grups de treball que s’han creat en aquesta tercera edició elaboraran informes amb la intenció d’instar als diferents partits a aplicar polítiques públiques que donen suport a la sostenibilitat del medi rural”, va explicar Urban. “El mes d’abril se celebrarà una nova trobada en el qual es presentaran els documents i es posaran en comú la informació recopilada i les conclusions”, va afegir.

Durant els quatre mesos, els grups comptaran amb el monitoratge d’un comité científic integrat per experts investigadors. Els temes en els quals treballaran els sis grups són: Educació i formació; Salut, serveis sanitaris, de prevenció i urgències; Infraestructures, turisme i administració pública; Agricultura i ramaderia, indústria agroalimentària i empresa en general; Cultura, creació i vida artística en la ruralitat i Serveis socials, joventut, pobresa, exclusió, discapacitat i vellesa.

Les Jornades d’Afirmació de la Nova Ruralitat són el resultat de la simbiosi municipal i acadèmica, abanderada per l’Ajuntament de Benlloch i la Universitat Jaume I (UJI) que pretén donar un nou enfocament a la ruralitat des d’una perspectiva més actual i àmplia presentant el món rural com un espai dinàmic i generador d’oportunitats.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *