Lunes, 28 de septiembre, 2020  |  
Almassora reobri el Torrelló del Bovert a les visites amb aforament reduït a 15 persones Almassora reobri el Torrelló del Bovert a les visites amb aforament reduït a 15 persones

- 8 agosto, 2020 -

L'agrupació Lluïsos participan en el primer recorregut pel jaciment després de la Covid-19 Almassora reobri el Torrelló del Bovert a les visites amb aforament reduït a 15 persones

L’agrupació Lluïsos participan en el primer recorregut pel jaciment després de la Covid-19

Castellón Información

L’Ajuntament d’Almassora ha reobert hui el Torrelló del Boverot a les visites després de suspendre les activitats previstes a la primavera per prevenció de la Covid-19. D’aquesta manera, els primers a desplaçar-se fins al jaciment arqueològic han sigut els integrants de l’agrupació Lluïsos d’Almassora, que van sol·licitar una visita guiada per a conéixer el patrimoni històric.

L’autobús ha eixit des de la platja a primera hora del matí per a iniciar en primer torn a les 8.30 hores i així evitar la calor de les hores centrals del dia. Amb un pressupost pròxim als mil euros, el departament de Patrimoni ha programat els dos torns de visites teatralitzades, d’una hora de duració, per a explicar als més xicotets els orígens d’Almassora.

Almassora visita yacimiento Torrelló

L’agrupació visitarà el jaciment acompanyada de les explicacions de l’empresa d’arqueologia contractada a aquest efecte per l’Ajuntament d’Almassora amb la subvenció al 50% dels fons Feder de la Unió Europea. De fet, els participants han conegut l’impacte de les subvencions europees en la recuperació del cicle d’excavacions per a traure a la llum les restes dels primers pobladors.

Tal com ha indicat la regidora de Patrimoni, Carmina Martinavarro, els fons europeus han permés dur a terme iniciar l’excavació més ambiciosa de la història en el Torrelló, un fet que ha motivat les visites guiades. Si les recomanacions sanitàries ho permeten, la intenció del departament és programar tres eixides fins a l’enclavament arqueològic amb aforament reduït a 15 persones i l’obligatorietat d’utilitzar màscares.

Així ho han fet hui Lluïsos Almassora que, sota les mesures de seguretat acordades, han conegut els últims avanços en el projecte que dirigeix l’arqueòleg municipal, Gerardo Clausell. Al temps, el seu departament ultima la contractació d’una nova intervenció per a continuar amb les troballes de 2019.

El treball de camp forma part d’un projecte més global que pretén consolidar 25 metres de muralla i posar en valor el jaciment arqueològic al costat de les col·leccions exposades en el Museu Municipal del carrer Sant Vicent. En aquest sentit, la previsió del consistori passa per incrementar els recursos tecnològics per a modernitzar les instal·lacions i fer-les més atractives al públic.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *