Noticias Castellón
viernes, 3 de mayo de 2024 | Última actualización: 22:30

Avel·lí Corma és investit doctor honoris causa per la Universitat de Còrdova

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

El professor de Moncofa va tindre com a padrí a Alberto Marinas Aramendia

Castellón Información

L’il·lustre professor de Moncofa, Avel·lí Corma, ha sigut novament investit Doctor Honoris Causa, en esta ocasió per la Universitat de Còrdova. L’acte es va produir el passat dimarts 6 de març a les 18.30 en el Saló d’Actes del Rectorat de la universitat, en el mateix acte també va ser investit Doctor Honoris Causa el professor Fernández de Bujan.

Avel·lí Corma Canós va nàixer a Moncofa, va estudiar Química en la Universitat de València ies va doctorar en la Universitat Complutense de Madrid. Ha publicat més de 1000 articles en revistes internacionals,ha escrit tres llibres iés autor de més de 100 patents. És membre de la Reial Acadèmia d’Enginyeria d’Espanya, de l’Acadèmia Europea, de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d’Espanya, de la NationalAcademy of Engineering (USA) i de la Royal Society (UK).

Ha rebut nombrosíssims premis, entre els quals: la Medalla d’Or de la Reial Societat Espanyola de Químiques (2005), Gran Medalla de l’Acadèmia de les Ciències Franceses 2011, Premi Príncep d’Astúries en Investigació Científica i Tècnica (2014), Premi Spiers Memorial 2016 de la Royal Society of Chemistry (2016), i és també l’única persona que ha rebut l’Alta Distinció de la Província de Castelló (2017). Investitdoctor honoris causa, entre altres, per la Universitat d’Utrech (2006), UNED (2008), Universitat Tecnològica de Munich (2008), Universitat Jaume I de Castelló (2008), Universitat de València (2009), Universitat d’Ottawa (2012), Universitat de Jilin (2013), Universitat de Bucarest (2014) i Universitat de Cantàbria (2016).

corma1

El professor que va apadrinar a Avel·lí, Alberto Marinas Aramendia, va recalcar que Corma es troba any rere any entre l’1% dels científics més citats a nivell mundial iva recordar com va començar l’Institut de Tecnologia Química en un garatge en la ciutat de València.

En el seu discurs d’investidura Avel·lí va defendre la ciència com a “ferramenta pera millorar la vida de les persones”,va parlar també de l’obligació del científic “de lluitar per aconseguir els seus objectius, respectant la labor dels que el precediren” i que “la ciència es construeixamb el treball de tots i si no s’aplica a la millora de la societat perd el principi de solidaritat”.

Avel·lí Corma va acudir al’acteamb una important representació del’ITC de València (Institut de Tecnologia Química), amés a més de l’esposa ifilla i l’alcalde de Moncofa, Wences Alós. Per a l’alcalde “ha sigut tot un plaer iun honor poder acompanyar Avel·lí en este acte en el qual ha quedatpalés no solamentla seua grandesa com a científic sinó també com a persona interessada en la millora de la societat”.