Noticias Castellón
jueves, 2 de mayo de 2024 | Última actualización: 14:55

L'Ajuntament de Castelló mostra als xiquets i xiquetes què és la petjada de carboni i com reduir-la

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 46 segundos

Noticias Relacionadas

La jornada se centra en la mobilitat sostenible i inclou el sorteig d'una bicicleta entre els xiquets i xiquetes que participen

Castellón Información

La campanya anual Castelló + Sostenible se centra aquest mes de setembre en la mobilitat sostenible i els seus avantatges respecte a altres mitjans de transport coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. Aquest dissabte, 23 de setembre, la plaça Major acollirà d'11:00 a 14:00 hores tallers, jocs i un àrea didàctica que permetran conèixer què és la petjada de carboni i com reduir-la.

La regidora de Sostenibilitat Ambiental de l'Ajuntament de Castelló, Sara Usó, ha recordat que "cada mes canvia la temàtica amb l'objectiu de promoure valors ambientals entre el públic familiar i recordar la importància de les nostres accions sobre el medi ambient i aquest mes hem volgut centrar-nos en la mobilitat sostenible".

A través d'un recorregut lúdic i didàctic, el públic infantil podrà conèixer què és el CO2, la petjada que deixen en el medi ambient amb els seus desplaçaments i la importància d'apostar per una mobilitat sostenible, com caminar o prendre el transport públic en lloc d'anar amb cotxe. A més, també podran participar en un joc de seguretat vial en el qual seguiran aprenent mentre es diverteixen.setmana mobilitat raval_3

La jornada d'aquest dissabte inclou el sorteig d'una bicicleta entre tots els xiquets i xiquetes que participen en els diferents tallers, obsequi de Maquiver, a més d'altres regals donats per les empreses col·laboradores com el càmping Torre la Sal 2 o Su Taxi, que el diumenge organitza una gimcana sostenible dins de la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

Castelló + Sostenible és una iniciativa de l'Ajuntament de Castelló a través de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental, dirigida per Sara Usó, l'objectiu de la qual és conscienciar i sensibilitzar als xiquets i xiquetes i a les seues famílies sobre importants qüestions mediambientals a través d'activitats que es realitzen un dissabte al mes.

Els col·legis se sumen als tallers de mobilitat sostenible, petjada de carboni i seguretat vial

A més, desenes d'estudiants han passat ja pels tallers didàctics i lúdics organitzats per part de l'Ajuntament, que hui ha visitat el parc de la Botànica Carmen Albert. Alumnat de Primària dels col·legis Vicent Marçà, Manel Garcia i Illes Columbretes han participat en el joc de la seguretat vial, han après què és la petjada de carboni i l'impacte dels diferents mitjans de transport i s'han conegut d'a prop què són les ciutats sostenibles. El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, s'ha acostat al Raval Universitari on ha destacat "la importància de promoure accions de conscienciació entre el públic infantil en favor de la mobilitat sostenible i de la sostenibilitat ambiental en general". L'edil també ha agraït la implicació de la comunitat escolar en aquesta edició de la Setmana de la Mobilitat, que continuarà fins a aquest diumenge, 24 de setembre, amb tallers lúdics i didàctics, inspecció tècnica de bicicletes, calculadora de petjada de carboni, el concurs per la seguretat vial #JoConvisc, una bicicletada, la marxa per la seguretat vial, el PARKing Day i la gimcana sostenible del pròxim diumenge, entre unes altres.