Noticias Castellón
viernes, 26 de abril de 2024 | Última actualización: 10:41

Castelló reconeix la tasca i dedicació dels professors jubilats

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 20 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament reconeix la dedicació incansable pel present i futur de generacions senceres de 85 docents d’escoles e instituts de la ciutat

L'Ajuntament de Castelló ha reconegut la tasca i la dedicació dels mestres i professors que durant el passat curs 2020-2021 s'han jubilat als col·legis i instituts, després de tota una vida dedicada a l'ensenyament i per l'educació a la ciutat. Un emotiu acte celebrat al Teatre del Raval que ha comptat amb 85 docents d'Infantil, Primària i Secundària, de centres públics i privats-concertats, i que dona el tret d'eixida a les celebracions del 30-N Dia Internacional de les Ciutats Educadores.

L'homenatge, encapçalat pel regidor d'Educació, Francesc Mezquita; i amb la presència de l'inspector en cap de Castelló en nom de la Conselleria d’Educació, Juan Miguel Corchado, ha servit per reconèixer el seu treball per les generacions del present i del futur de castellonencs i castellonenques, i perquè puguen guardar en el record el respecte i admiració de l'Ajuntament i de la ciutat pel seu compromís amb els xiquets, xiquetes i adolescents de Castelló.

El regidor d'Educació, Francesc Mezquita, ha destacat que "la determinació per fer de Castelló una ciutat educadora comporta el reconeixement explícit dels agents que hi intervenen, en aquest cas són els professionals de l'educació que han lliurat una batalla continua per l'educació a la nostra ciutat, i els responsables que les futures generacions de ciutadans siguen lliures, crítics i demòcrates".

Mezquita ha assenyalat que "els docents heu obert les ments al vostre alumnat i heu generat oportunitats de realització personal, per això es diu que l'educació és un ascensor social i els docents sou qui acompanyem aquest procés. Gràcies per la tasca realitzada a favor de l'educació, perquè heu estat protagonistes cabdals de l'educació a la nostra ciutat que estem construint, per entendre que la vostra feina no acabava quan ho heu explicat, sinó quan ho han entès, per la inclusió de l'alumnat, per oferir-los una igualtat d'oportunitats i per afrontar el repte més transcendent de la humanitat, com és educar les xiquetes i els xiquets, amb ànim, paciència i un somriure".

La mestra Lledó Forcadell, en representació de tot el professorat homenatjat, ha destacat "el fort compromís social del col·lectiu docent per fomentar i ajudar a generar ciutadans, des dels fonaments fins al darrer pis" en un acte que comptat també amb la música i el ball del cor infantil del col·legi Mestre Canós.


Una Setmana per a la Ciutat Educadora //

La ciutat viurà una setmana intensa d'activitats dedicades a visibilitzar Castelló com una ciutat educadora referent a nivell internacional, després de mostrar l'experiència en Corea, i en el marc del futur Pla Estratègic Castelló Ciutat Educadora. Al voltant del dia 30 de novembre, Dia Internacional de la Ciutat Educadora, Educació ha organitzat una dotzena d'actes que seguiran demà amb una visita guiada a la Muralla Liberal, dins dels itineraris marcats pel Museu de la Ciutat (Mucc).

Dilluns 28 es farà, a les 18.00 hores al Menador, la xerrada-taller ‘Què és un bosc?’ en la que des de Transició Ecològica presentarà el bosc mediterrani i pràctiques sostenibles per a la seua repoblació i gestió, entre altres, amb un taller de llavors i una actuació musical, de la mà de l’ONGD Pankara Ecoglobal. L’ONG proposa també un taller familiar d’elaboració i decoració de planters amb material didàctic per a menuts i grans, per conéixer la gran varietat d’hortalisses tradicionals, i les seues llavors, la seua temporalitat de cultiu i les seues propietats.

Els actes centrals, a Hort dels Corders //

El dimecres 30, Dia Internacional de Ciutats Educadores, s’han planificat a la plaça Hort dels Corders des de les 9.30 hores activitats dirigides a escolars, amb jocs participatius, un trencadís col·laboratiu de Ciutat Educadora amb materials sostenibles i el taller Vidarbre, on els participant podran penjar el seu desig per a la ciutat, a més de la lectura del Manifest de Castelló Ciutat Educadora, a les 12.00 hores. A més, per la vesprada, es realitzarà una passejada ciutadana per conéixer les iniciatives de les associacions i les seues aportacions a Castelló, i continuaran els jocs per a infants i el trencadís participatiu a partir de les 17.00 hores.

En una jornada dedicada a la comunitat educativa, el dijous 1 de desembre, el catedràtic de Psicología Evolutiva i de l’Educació de la Universitat de València Àngel Latorre, especialista en l’àmbit de la psicología escolar i necessitats específiques de suport educatiu, conduirà a la reflexió i assessorament sobre l’actitud davant l’assetjament escolar.

Divendres 2, doble sessió dins del programa, amb una visita al Refugi Antiaeri de la plaça Tetuan, a les 19.00 hores; i el concert de Joan Amèric al Teatre del Raval, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Lingüístics, coordinat amb la Regidoria de Plurilingüisme, que també ha preparat, conjuntament amb Escola Valenciana, una sessió de cinema en valencià el dia 3 de desembre, al Teatre del Raval, en una matinal a les 12.00 hores, amb la projecció de ‘Binti’.