Noticias Castellón
lunes, 29 de abril de 2024 | Última actualización: 08:25

Castelló suma més de 3.200 tones de residus en les diferents fraccions en el primer quadrimestre de l'any

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 35 segundos

Noticias Relacionadas

Destaca el creixement de l’ús del contenidor marró que representa un terç del total de recollida selectiva

Castellón Información

La Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus de l'Ajuntament de Castelló ha fet balanç del sistema de recollida selectiva i reciclatge durante el primer quadrimestre de l’any, un informe que confirma que s’han recuperat 3.261,6 tones de residus en les diferents fraccions. Aquesta xifra mostra un crescuda significativa del reciclatge a la ciutat, una tendència que va començar al 2020 com a conseqüència de l’increment de la dotació dels contenidors de totes les fraccions. De fet s’ha duplicat el total de dipòsits en només dos anys.

Destaca també el creixement de l’ús del contenidor marró, el de restes orgàniques.  Aquestes representen ja vora un terç del total de residus recollits de forma selectiva, una xifra que  mostra la consolidació del sistema introduït a Castelló el passat mes de setembre i que, cada vegada, utilitzen més ciutadans i ciutadanes.

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha valorat aquestes dades com a “una confirmació de que la ciutadania castellonenca és conscient de la necessitat de separar el fem per cuidar el planeta i avançar en l’economia circular”. Així mateix, l’edil ha afirmat que “les dades dels primers mesos mostren un creixement progressiu de la recollida selectiva a la nostra ciutat, tot i que hem de seguir millorant quant al reciclatge”. El regidor de l’àrea també ha indicat que “si mantenim aquest creixement, estem en el camí per assolir els objectius de l’Agenda 2030”.

Així doncs, quant a la fracció de la matèria orgànica s’han recollit 969 tones, el que significa el 30% respecte al total dels residus gestionats. En el mes de gener, la recollida d’orgànica ha assolit prop de 241 tones. En el mes de febrer, s’han recollit 231 tones al contenidor marró mentres que durant el mes de març s’han assolit les 251 tones. Finalment, en el mes d’abril Castelló ha registrat 246 tones de matèria orgànica recollida.

La fracció de paper i cartró representa el 30’22% de residus recollits de manera selectiva durant aquest inici d’any. En total, la ciutat ha aconseguit recuperar 985 tones durant el primer quadrimestre. D’aquesta manera, en gener s’han recollit 248 tones i en febrer es recullen 238 tones en aquesta fracció. En març, s’arriba a les 266 tones de paper i cartró recollides mentres que en abril es compilaren 233 tones.

Quant als envasos lleugers, s’han recollit 651 tones el que representa el 20% del total de les tones recollides als contenidors de reciclatge a Castelló. Al gener es recullen 163, mentres que al febrer es compilen 153 tones. Al març es registra una lleu pujada en aquesta fracció, ja que s’arriba a les 174 tones. Tot i una lleugera baixada, en abril es confirma la tendència respecte a la fracció i es compilen 161 tones.

Finalment, l’informe de la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus ha registrat un manteniment quant a la recollida selectiva de la fracció de vidre. En total s’han recollit 653 tones, el que representa una mitjana de 20’05% del total de residus recuperats. Al gener, a Castelló es van recollir 190 s. Al febrer, es van registrar les 155 tones de vidre recollit. Al març, Castelló va compilar 153 tones durant l’inici de la primavera. A l’abril torna a haver una lleugera pujada en aquesta fracció, arribant als 155 tones.

Campanya per fomentar el reciclatge a casa

Recentment, la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus ha llançat una una campanya per reforçar el reciclatge a Castelló. El consistori pretén recollir informació sobre la recollida selectiva a la ciutat i informar a la ciutadania sobre l’impacte dels residus que es generen.

Aquesta campanya, impulsada en col·laboració amb la Conselleria de Transició Ecològica i Emergència Climàtica, té també com a objectiu fomentar la correcta separació de residus en la llar així com donar a conèixer la posada en marxa i el funcionament del servei de recollida de la matèria orgànica. Per a aconseguir-ho, l’equip d’educació ambiental reparteix 19.500 conjunts de bosses de ràfia, dividides en les tres fraccions de recollida (paper, envasos lleugers i vidre).