Noticias Castellón
viernes, 26 de abril de 2024 | Última actualización: 17:17

Benicàssim obri les portes de Villa Elisa per rebre una obra d'art contemporani

Tiempo de Lectura: 34 segundos

Noticias Relacionadas

L'exposició ‘De Picasso a Barceló’ pot visitar-se de dijous a diumenge de 17 a 20 hores fins al 30 de maig

Castellón Información

El palauet municipal Villa Elisa de Benicàssim torna a omplir-se d'art amb l'exposició ‘Obra gráfica y múltiples contemporáneos. De Picasso a Barceló’.

Comissariada des de la signatura d'Art Contemporani GACMA, l'exposició està composta per 30 obres d'un total de 20 artistes capitals i ha sigut inaugurada aquest migdia. Noms propis de la plàstica del segle XX com Pablo Picasso, Salvador Dalí, Miró, Tàpies, Antonio Saura, Eduardo Chillida, Canogar, Arroyo, el Equipo Realidad, Gordillo, Miquel Barceló sense oblidar autors internacionals com Andy Warhol o Chagall, entre altres, conformen la mostra.

 width=

La inauguració ha comptat amb l'assistència del director de GACMA, Cecilio Rodríguez, qui ha explicat al detall les obres que conformen la mostra als assistents a la inauguració. El regidor de Cultura, Javier Alonso, ha posat en valor l'exposició “amb la qual fem un pas més en l'aposta de l'Ajuntament per impulsar la cultura segura i que Benicàssim continue sent un referent cultural”.

Després de la inauguració d'aquest migdia, l'exposició pot visitar-se fins al pròxim 30 de maig de 2021 en horari de dijous a diumenge de 17.00 a 20.00 hores en el palauet de Villa Elisa.

El recorregut expositiu posseeix un marcat caràcter didàctic i ha sigut dissenyat en blocs temàtics que arranquen amb els orígens de l'art contemporani a Espanya, recorre els llenguatges més abstractes, l'escultura contemporània, el Pop Art, la serigrafia i fins i tot aconsegueix una visió poètica de l'art espanyol dels anys huitanta i noranta. I és que el recorregut expositiu conclou amb la postmodernitat, una concepció cultural pròpia de la societat de les últimes dècades del segle XX, que s'associa al culte de la individualitat, a l'absència d'interés pel benestar comú, admetent un fracàs de la societat.

“L'obra gràfica contemporània sembla posicionar-se hui en un terreny separat de la seua concepció tradicional canviant de percepció i prioritats i destacant possibilitats poc desenvolupades fins al moment. Les seues característiques més marcades, com el democràtic, múltiple, econòmic o popular són transformades i reorganitzades per l'artista formant part d'un discurs conceptual en l'obra on les potencialitats són assumides com a instruments creatius al servei de l'art”, assenyalen els seus promotors.

“La importància de la tecnologia en la producció, de manera involuntària, afig valor a la manufactura de l'obra embolicant-la d'una aura particular i tan diversa com les diferents tècniques i usos, que a més s'incorporen com a eines ocultes en el procés gràfic creatiu”, afigen.

En els últims temps, molts artistes han utilitzat l'obra gràfica sense prejudicis com a base de molts dels seus treballs. Les seues propietats plàstiques, la seua incitació a la investigació, la seua capacitat de sorprendre, el seu ventall de possibilitats i suports o les seues fronteres obertes fan de la gràfica moderna una disciplina en auge per a la creació contemporània.