Noticias Castellón
jueves, 2 de mayo de 2024 | Última actualización: 22:34

La professora Asunción Ventura Franch reconeguda amb el premi Isabel Ferrer que otorga Conselleria d'Igualtat

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 59 segundos

Noticias Relacionadas

La finalitat dels guardons es reconèixer a aquelles persones que han destacat per trencar els perjudicis socials i culturals respecte a les dones

Castellón Información

La professora de l'àrea de Dret Constitucional de la Universitat Jaume I de Castelló i membra honorífica de la Fundació Isonomia, Asunción Ventura Franch, ha sigut guardonada per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en la XXII edició dels Premis Isabel Ferrer pel seu compromís en la defensa dels drets de les dones. El lliurament del guardó es realitzarà el dia 3 de març per la tarda a Canals (València).

Ventura, qui forma part actualment del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, pertany al Grup d'Investigació «Dret i Gènere» de la universitat pública de Castelló i és professora del Màster Interuniversitari en Igualtat i Gènere en l'Àmbit Públic i Privat. Docent de l'àrea de Dret Constitucional a l'UJI, ha ocupat els càrrecs de vicerectora i secretaria general.

Ha dirigit i participat en nombrosos projectes de recerca i forma part de dues xarxes de recerca: Xarxa feminista de dret constitucional i Xarxa transversal d'estudis de gènere en ciències humanes socials i jurídiques. Així mateix, compta amb nombrosos treballs publicats, entre monografies, capítols de llibre i articles en revistes científiques. També ha participat com a conferenciant en nombrosos congressos, seminaris i cursos nacionals i internacionals. És integrant del Consell de redacció de dues revistes científiques i les línies de recerca en les quals treballa són la igualtat en la teoria constitucional, drets fonamentals i el poder polític des d'una perspectiva feminista.

La Generalitat Valenciana va crear en 1999 els Premis «Isabel Ferrer», uns guardons que commemoren la contribució de la castellonenca durant el segle XVIII a la promoció educativa de les xiquetes amb la creació de la Casa de l'Ensenyament de Castelló, la primera escola d'educació gratuïta per a xiquetes de famílies sense recursos econòmics.

La finalitat dels guardons es reconèixer i premiar públicament a aquelles persones que, des de un àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural han destacat per trencar els perjudicis socials i culturals que impedeixen a les dones ser iguals als homes o que hagen destacat per la seua tasca en favor de la igualtat entre dones i homes.