Noticias Castellón
domingo, 28 de abril de 2024 | Última actualización: 15:06

Almassora dona llum verda a l'Agenda 2030 amb projectes per a avançar a l'avantguarda i sostenibilitat urbana

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 51 segundos

Noticias Relacionadas

El document estratègic contempla actuacions com la reforma de l'avinguda José Ortiz, un nou recinte de festes, un multifuncional a la platja, un vial d'accés ràpid amb la zona litoral, una piscina a l'aire lliure o espais verds

El ple de l'Ajuntament d'Almassora ha aprovat l'Agenda Urbana 2030, un document estratègic que contempla les principals línies d'acció per a aconseguir un model de municipi sostenible, accessible, inclusiu i d'avantguarda. A més, la seua redacció resulta crucial per a poder concórrer a futures convocatòries de fons europeus que permeten accedir a ajudes amb les quals donar resposta als reptes urbans, socials, econòmics i ambientals de la localitat.

Aquest full de ruta inclou desenes de propostes i actuacions integrals encaminades al fet que Almassora avance com una localitat de convivència amable, moderna, respectuosa amb el medi ambient i acollidora. Així, es preveuen projectes tan destacats com la connexió ràpida entre la platja i el nucli urbà per a millorar la comunicació entre tots dos nuclis de població o la reforma de l'avinguda José Ortiz, on l'objectiu és la regeneració urbana d'aquesta artèria principal.

En l'Agenda 2030 també s'inclouen altres intervencions rellevants, com la creació d'un multifuncional a la platja per a ús municipal i dels veïns, un polifuncional que faça les funcions de recinte de festes, un gran parc públic al costat del polígon industrial del Serrallo per a mitigar l'impacte o una piscina municipal a l'aire lliure.

D'igual mode, altres accions previstes demanen impulsar el desenvolupament dels polígons industrials com a focus d'atracció empresarial i generació d'activitat econòmica i ocupació, així com les infraestructures verdes en l'àmbit urbà.

I és que es posa l'accent principalment en la creació d'espais d'oci i joc tant per a majors, a través de gimnasos a l'aire lliure, com per als més xicotets, generant instal·lacions amables de convivència.

També tenen cabuda actuacions destinades a la millora del clavegueram de zones, com el Pla de la Torre, així com adequacions d'altres xarxes de sanejament i proveïment d'aigua de carrers o vials de la localitat.

Desenvolupament sostenible i inclusiu

“Ja tenim definida el nostre full de ruta cap a l'Almassora del futur que volem aconseguir, per la qual cosa desenvoluparem polítiques locals encaminades a aconseguir aquestes actuacions que contribueixen a un desenvolupament sostenible i integrador”, ha explicat l'alcaldessa d'Almassora, María Tormo.

L'accessibilitat, l'eficiència energètica, la digitalització i la gestió eficaç són elements vertebradors de les inversions que volem dur a terme perquè Almassora avance amb pas ferm com un municipi modern, que done protagonisme als seus ciutadans, atenent les seues necessitats quotidianes”, ha remarcat l'alcaldessa.

Tormo ha destacat que l'Agenda Urbana 2030 d'Almassora s'ha dissenyat amb una clara vocació de consens, tant entre els agents polítics com socials del municipi, per a ser una eina útil que done resposta a les necessitats dels almassorins.

Fons europeus

Per part seua, el regidor d'Hisenda, Gestió Econòmica i Fons Europeus, José Claramonte, ha destacat l'ardu treball fet en les últimes setmanes per a tindre llista l'Agenda Urbana 2030 i així poder començar a treballar sense demora en les línies d'actuació contemplades. A més, la intenció de l'equip de govern és poder concórrer aviat a noves convocatòries de subvencions de fons europeus en les quals obtindre ajudes que permeten materialitzar aquestes accions.