viernes, 30 de octubre, 2020  |  
Benlloch signa amb la Comunitat Islàmica l’acord per executar una rotonda entre el camí de les Voltes i l’avinguda de Bèlgica Benlloch signa amb la Comunitat Islàmica l’acord per executar una rotonda entre el camí de les Voltes i l’avinguda de Bèlgica

- 14 agosto, 2020 -

Aquest enllaç viari es convertirà en una porta d’entrada a la ciutat i serà fonamental per a l’ordenació del trànsit i la mobilitat... Benlloch signa amb la Comunitat Islàmica l’acord per executar una rotonda entre el camí de les Voltes i l’avinguda de Bèlgica

Aquest enllaç viari es convertirà en una porta d’entrada a la ciutat i  serà fonamental per a l’ordenació del trànsit i la mobilitat segura 

Castellón Información

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat aquest divendres el conveni urbanístic amb la Comunitat Islàmica per al Diàleg i la Integració gràcies al qual el consistori podrà disposar del sòl necessari per a executar la rotonda en l’encreuament entre el camí de les Voltes i l’avinguda de Bèlgica, que inclourà una nova zona verda per al barri. Aquest enllaç viari es convertirà en una porta d’entrada a la ciutat i al polígon industrial de la zona sud. Així mateix, la construcció d’aquesta rotonda resulta fonamental per a l’ordenació del trànsit i la mobilitat segura en aquest entorn empresarial de l’àrea sud.

Comunitat Islamica Vila-real

“L’acord de permuta que hui segellem amb la Comunitat Islàmica per al Diàleg i la Integració és un nou exemple d’aliança i col·laboració amb la societat per a fer avançar al nostre municipi”, ha destacat l’alcalde, qui ha agraït al col·lectiu la seua predisposició per a aconseguir un acord satisfactori per a totes dues parts. Benlloch ha recordat que un dels eixos estratègics de l’equip de govern és “el diàleg i l’escolta activa per a anar de la mà de les entitats i associacions de Vila-real i, junts, avançar cap a una ciutat moderna, integradora, sostenible i amb més oportunitats”. Gràcies a aquest acord, a més, la Comunitat Islàmica podrà impulsar el centre cultural en el qual està treballant, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Per a fer possible aquesta permuta, l’Ajuntament de Vila-real ha tramitat una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana en relació a l’alteració de determinacions de l’ordenació detallada en diverses parcel·les urbanes amb l’objectiu de crear aquesta gran rotonda en l’encreuament entre les Voltes i l’avinguda de Bèlgica. La modificació comporta l’afectació d’una sèrie de superfícies de diversos propietaris encara que la part més important correspon a la parcel·la de la Comunitat Islàmica.

El conveni signat aquest divendres va ser aprovat en l’últim Ple municipal amb els vots a favor de PSPV, Unides Podem, Compromís i Ciutadans, mentre que Partit Popular i Vox es van abstindre. L’acord contempla la permuta d’un terreny de 2.196 m² de sòl urbà industrial, propietat de la Comunitat Islàmica, per a la construcció tant de la nova rotonda, com d’un tram de traçat viari, una zona verda i aparcament. Aquest sòl es permuta per una propietat municipal situada a l’encreuament entre els carrers de la Vilavella i e Soneja, on en l’actualitat existeix una xicoteta zona verda. “Així, canviem una zona verda per una altra, de manera que la permuta no afectarà els espais enjardinats que existeixen en aquest barri”, puntualitza Benlloch.

El conveni urbanístic ha sigut objecte dels corresponents tràmits d’exposició al públic, sense que es presentaren al·legacions, tal com ha assenyalat el tinent d’alcalde i regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui a més assenyala que la modificació compta amb tots els informes favorables. Així mateix, l’edil remarca que la permuta “no altera l’equilibri dotacional entre zones verdes; al contrari, després de construir la rotonda, el viari, una gran zona verda annexa i l’aparcament, la superfície verda del barri s’haurà incrementat”. Obiol subratlla, a més, que la construcció de la rotonda respon a criteris de seguretat i ordenació del trànsit perquè, tal com ha recordat el tinent d’alcalde, la Policia Local va emetre un informe en el qual recomanava la construcció d’aquest element de regulació de la circulació per motius de seguretat viària.

La nova glorieta ajudarà a una mobilitat segura en aquesta zona industrial sud, un nucli empresarial que ha sigut objecte d’importants millores en l’últim any dins del pla de reindustrialització impulsat des de l’Ajuntament, gràcies al qual Vila-real ha pogut invertir prop d’un milió d’euros en la modernització del polígon les Voltes amb ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace).

Google+
Whatsapp Telegram